Οι προπονητές και των 28 ομάδων του 1ου και 2ου Ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ Ανδρών μίλησαν για το σκεπτικό τους, αναλύοντας το πλάνο τους, όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα, το οποίο αρχίζει την Πέμπτη το βράδυ…

Β1 Ομιλος

Ζωγράφου
Θανάσης Θωμόπουλος: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μία ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες των τοπικών κατηγοριών και ταυτόχρονα να αναδειχτεί το ταλέντο μερικών νεαρών παιδιών του συλλόγου, πάντα με την βοήθεια της διοίκησης και του συνεργάτη μου, Ευριπίδη Παπαϊωάννου».

Αγιοι Ανάργυροι
Γιώργος Σουρμελής: «Ο στόχος είναι να πραγματοποιήσουμε μία ανταγωνιστική πορεία και να μπούμε στα πλέι οφ. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές. Το ρόστερ στους 14 παίκτες, οι 8 είναι κάτω των 20, θα βασιστούμε στα ταλαντούχα παιδιά, συν την προσθήκη μερικών έμπειρων».

Ηλιούπολη
Μάης Κωνσταντινίδης: «Να γίνουμε ομάδα για το μέλλον. Το ρόστερ είναι συγκερασμός παιδιών που έμειναν από πέρσι και στόχος είναι να έχουμε όσο καλύτεροι μπορούμε».

Μαρκόπουλο
Δημήτρης Παγίδας: «Επειδή είμαστε μία πολύ καινούρια ομάδα, θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι το καλύτερο, σε σχέση και με πέρσι. Εχουμε νεαρά παιδιά με ένα κράμα μερικών πιο έμπειρων.  Πιστεύω πως θα τα πάμε καλά».

Παλλήνη
Κώστας Τελάκης: «Ο στόχος μας είναι να είμαστε στην μέση της βαθμολογίας, να σωθούμε όσο πιο γρήγορα, αλλά πάνω από όλα να είμαστε καλά και να έχουμε καλές συνεργασίες με τα άλλα σωματεία. Σκοπός βέβαια είναι να προωθήσουμε και τα νεαρά παιδιά ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής».

ΟΚΑ Μεσογείων
Νίκος Χασιώτης: «Παραμονή. Τίποτα άλλο. Θα στηριχτούμε σε τέσσερα πιο έμπειρα παιδιά, αλλά θα δώσουμε την ευκαιρία και στα μικρά παιδιά βασικά. Οι βλέψεις μας είναι να μείνουμε στην κατηγορία κι αν το καταφέρουμε, από τη νέα χρονιά, βλέπουμε για κάτι καλύτερο».

Κυψελιακός
Κωνσταντίνος Χρόνης: «Η ομάδα έχει κάνει δύο σερί ανόδους, στηρίζεται στον ίδιο κορμό. Σαν πρώτη φάση θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να σωθούμε και αν μπορούμε να κοιτάξουμε προς τα πλέι οφ».

Τρεις Αστέρες
Γιάννης Φουσκάκης: «Στόχος μας είναι να σωθούμε. Είχαμε κάποιες απώλειες από πέρσι στο ρόστερ στους ψηλούς, ενισχυθήκαμε στα γκαρντ, κάναμε πάντως μία ποιοτική μεταγραφή ψηλού (Βασίλης Ντιφαντής), αν και τον περιμένουμε σταδιακά, λόγω ενός τραυματισμού. Να εδραιωθούμε στην κατηγορία και βλέπουμε».

Πρωτέας Αθ.
Γιώργος Ζαφειράκης: «Η ομάδα μας είναι η ίδια με πέρσι. Στόχος δεν υπάρχει ξεκάθαρος, θα βγει μέσα στην χρονιά. Να το ευχαριστηθούμε όσο γίνεται και να παίξουμε αυτό που μπορούμε».

Κρόνος Γέρακα
Διονύσης Λιγνός: «Πιστεύω έχουμε τους παίκτες και την διάθεση να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου. Παιδιά όπως ο Παντελιάδης, ο Τριχιάς, ο Βασιλάκος, ο Λουκόπουλος, ο Πανταζής, ο Αρτουσένκο, είναι έμπειρα παιδιά και ικανά να μας οδηγήσουν στο παραπάνω σκαλοπάτι».

Τυφώνας
Φίλιππος Ταμπάκης: «Ρίξαμε ξανά πολύ μεγάλο βάρος στις υποδομές και βασικός σκοπός μας είναι να πλαισιώνουμε την ομάδα με δικά μας παιδιά. Υπάρχει πενταετές πλάνο, είμαστε στον δεύτερο χρόνο αυτού του προγράμματος και συνεχίζουμε την δουλειά».

Ολυμπιάδα Παπάγου
Χρήστος Σγουρίτσας: «Εχουμε πολλούς τραυματίες ακόμη, το ξεκίνημα θα δείξει πώς θα κινηθούμε. Μετράμε ήδη πέντε απώλειες, οπότε η συνέχεια θα φανεί για μας πώς θα πάει. Με το καλό να κάνουμε κάποιες νίκες και βλέπουμε».

ΕΦΟΑ Σπ. Λούης
Δημήτρης Σεντούκας: «Αποκλειστικός στόχος μας είναι η είσοδος στα πλέι οφ και ακολούθως, η άνοδος. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και μπορούμε να το καταφέρουμε».

Θρακομακεδόνες
Θοδωρής Κατσανός: «Πρώτο από όλα, μέλημα για μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα δύσκολο και σκληρό πρωτάθλημα. Φυσικά θέλουμε να εξελιχθούν και τα παιδιά του σωματείου μας και να αναδειχτούν σιγά σιγά μέσα από την διαδικασία των αγώνων».

DSC_5598

2ος Ομιλος

Αναγέννηση Πετραλ.
Βαγγέλης Βασιλόπουλος: «Θα προχωρήσουμε, ως επί το πλείστον, με μία νεανική ομάδα. Αγώνα με τον αγώνα θα είμαστε ευχαριστημένοι αν βλέπουμε και περισσότερη βελτίωση. Ο στόχος θα έρθει μέσα από τα ματς».

Γαλάτσι
Μάκης Κουμαράς: «Συνεχίζεται η ανανέωση, που ξεκίνησε πέρυσι. Κορρές, Καψούρης, Μπινετόπουλος, Γόγωνας, Καρούσης, Κανελλόπουλος, Ρισβάς, προέρχονται από τις ακαδημίες. Ο Λαδικός αγωνίζεται χρόνια στην ομάδα, ο Οικονομόπουλος πέρσι ήταν στο εφηβικό, ενώ Μακρής, Παπαδόπουλος, Χαρταδέλλας, Μπουλογιώργος, Θυμνιός αποκτήθηκαν για να μας ενισχύσουν στο δύσκολο πρωτάθλημα, όπου στόχο έχουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να ευχαριστηθούν οι αθλητές και η διοίκηση από την προσπάθεια. Θέλουμε τα παιδιά του Γαλατσίου να παίξουν στην αντρική ομάδα και να γεμίσουμε το γήπεδο. Δεν θα πούμε όχι σε οποιαδήποτε διάκριση, εξάλλου το Γαλάτσι, αργά ή γρήγορα, θα επανέλθει στις κατηγορίες που αξίζει να είναι, δίνοντας πάντα βαρύτητα στα τμήματα υποδομής».

Εύνικος
Γιώργος Τσίρος: «To μόνο που κοιτάμε είναι η παραμονή και το πώς θα καταφέρουμε να σώσουμε την παρτίδα. Διαθέτουμε ένα νεαντικό κατά βάση σύνολο, με όρεξη να παλέψει σε κάθε ματς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ποσειδών ΝΨ
Τάκης Ζήβας: «Τον στόχο θα τον οριοθετήσουμε, όταν και θα αρχίσουμε πια για τα καλά να μπαίνουμε σε καταστάσεις επίσημων αγώνων. Αλλά πάνω από όλα για μας θα είναι σημαντικό να αναδείξουμε νέα παιδιά».

Νέα Μάκρη
Σπύρος Μπούτζης: «Εχουμε παραμείνει η ίδια ομάδα σε σχέση με πέρσι, με μόνο δύο προσθήκες και κυνηγάμε το να παίξουν οι πιτσιρικάδες πιο πολύ. Εχουν τις δυνατότητες να αντεπεξέλθουν και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία».

Ολυμπιάδα Πετρούπ.
Αγγελος Γεωργαλάς: «Κρατήσαμε το ίδιο σε σχέση με πέρσι ρόστερ, συν κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Κοιτάμε σε κάθε ματς να είμαστε όπως πρέπει και να σωθούμε όσο ταχύτερα γίνεται. Η κατηγορία είναι δυνατή, είμαστε νεοφώτιστοι, θα δούμε μέσα στη χρονιά τι δικαιούμαστε, τι αξίζουμε».

Αχαρνής
Γιάννης Θεολογίτης: «Στόχος είναι ένας. Να ανέβουμε κατηγορία. Μόνο αυτό σκεφτόμαστε και θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε να το κατορθώσουμε, μέσα από μία δύσκολη διαδικασία και ένα ισχυρό όπως αναμένεται πρωτάθλημα. Εμπιστευόμαστε την ομάδα, τους παίκτες, την διοίκηση και ο κόσμος μάς στηρίζει. Εχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας, θέλουμε όλοι οι αθλητές μας να θεωρούνται σχεδόν γηγενείς. Ακόμη κι ένας παίκτης που ήρθε με πολλές παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες, ο Τρύφων Πρέκας, μένει πολύ κοντά στο γήπεδο. Οπότε το στοιχείο της εντοπιότητας είναι πολύ σημαντικό και μέσα από αυτή την πλατφόρμα θέλουμε να διακριθούν και οι νεότερες γενιές της ομάδας».

Αμιλλα
Βαγγέλης Μακρής: «Να μείνουμε εύκολα στην κατηγορία. Αυτό θέλουμε. Να μην κινδυνεύσουμε. Ο,τι παραπάνω προκύψει για μας, θα είναι ευπρόσδεκτο».

Θεμιστοκλής Αιγ.
Παναγιώτης Σφυρής: «Είναι περίεργο το πρωτάθλημα φέτος, γιατί δεν ξέρουμε από τώρα ποιος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην πορεία. Ξεκινάμε με στόχο την παραμονή κι αν μας βγει να παλέψουμε, για να μπούμε στα πλέι οφ, θα είναι κάτι θετικό. Περιμένουμε να δούμε πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες».

Αργοναύτης Τριγ.
Γιώργος Γιαννακόπουλος: «Θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Να είμαστε καλά, να δούμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με δυνατές αναμετρήσεις».

Κούρος Αναβ.
Χρήστος Σερέλης: «Είναι η πρώτη χρονιά της ομάδας στην κατηγορία. Υπάρχει η απειρία, αλλά υπάρχει και ενθουσιασμός. Οπως επίσης υπάρχει προσμονή και δίψα. Να φανούμε ανταγωνιστικοί και να σταθούμε στα πόδια μας ως ομάδα. Αυτό θα διεκδικήσουμε».

Μελίσσια
Στέλιος Σταϊκόπουλος: «Εχουμε ένα κράμα νέων και παλιών παιδιών, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα. Αποκλειστικός μας στόχος είναι να έχουμε μία πρωταγωνιστική πορεία, φτάνοντας την ομάδα όσο πιο ψηλά».

ΟΦΗ Ηρακλ.
Φανούρης Τασιόπουλος: «Στόχος είναι η παραμονή και τίποτα άλλο. Ολα τα παιδιά είναι νεαρά, συν βέβαια τον βασικό κορμό από πέρσι και μία μεταγραφή, τον Πάνο Μπουζιάνη, που είναι έμπειρος. Θα πάμε σε αυτό το μοτίβο κι όπως μας βγει».

Θρίαμβος Δάφ.
Γιάννης Γιαννόπουλος: «Φετινός μας στόχος είναι σε πρώτη φάση να σωθεί η ομάδα και παράλληλα όμως παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι ατομικά και ομαδικά