Το Κουκάκι πανηγυρίζει την επιστροφή του στην Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών καθώς χθες (Δευτέρα 19/5) επικράτησε των Αμπελοκήπων με 72-66 και έφτασε στο 3-0. Η ομάδα του κόουτς Μπουζουλα είχε το πλεονέκτημα στους τελικούς των play offs στον 2ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ Ανδρών, καθώς κουβαλούσε τις δύο νίκες από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος κόντρα στους Αμπελόκηπους.

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν τα “ρέστα” τους προκειμένου να μείνουν στο κόλπο της ανόδου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 32-29 και στο ίδιο μοτίβο κυλούσε και το τρίτο δεκάλεπτο.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το Κουκάκι βρήκε τις λύσεις και την ψυχραιμία, ξεπέρασε την πίεση του φαβορί και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των μαχητικών Αμπελοκήπων, κερδίζοντας το παιχνίδι με 72-66, την σειρά των τελικών με 3-0 και συνάμα το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ ΕΣΚΑ, όπου θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν!

ΑΟ ΚΟΥΚΑΚΙ 72

ΑΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 66

Διαιτητές: Αποστολίδης, Πολυχρόνης

Ημίχρονο: 32-29

Κουκάκι (Μπουζούλας): Τσέλιος 21 (3), Κιορρι, Κολοτούρος, Σιδέρης 5 (1), Ρακιντζάκης 4, Μοσχονάς 11, Δολιανίτης, Δελλής 5, Καραγιώργης 10, Κοσμάς 12 (3), Βεζυρτζόγλου, Μπούκας 4.

Αμπελόκηποι (Γκατίδης, Αποστολάκης): Αθανασόπουλος 9 (1), Παρασκευόπουλος 6 (1), Μουχάμαντ, Λόλης Αρβανιταντώνης 13, Ζαχαρόπουλος, Καλφαγιάννης 3, Δεληγιάννης 11 (1), Βαλληνδράς 2, Ζάρκος 7, Μαρούλης 7, Αντωνιάδης 7.;

 

Posted by KOYKAKI B.C. on Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

;

Πριν 10 χρόνια μια παρέα παικτών ανέλαβε -μέσα σε μια νύχτα- την ομάδα. Με αυτόν τον στόχο: να συνεχίσει να είναι παρέα. Και ομάδα. Ο ένας έγινε παράγοντας, άλλοι έκαναν τους προπονητές, τους φροντιστές ή ακόμη και τους οπαδούς, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν να τραβούν το κουπί μέσα από τις τέσσερις γραμμές. Κι η παρέα άρχισε να μεγαλώνει. Αυτά τα δέκα χρόνια η ομάδα πάλεψε για τη σωτηρία, πάλεψε για την άνοδο, πέρασε φάση στους Εφήβους, διπλασίασε τα παιδιά στις Ακαδημίες, βοήθησε ένα παιδί -έστω και λίγο- να παίξει στην Α1, ένα άλλο να γίνει πρωταθλητής Ελλάδος και πολλά ακόμη να παίξουν σε ψηλότερη κατηγορία. Δέκα χρόνια μετά η ομάδα έκανε το όνειρο της πραγματικότητα: ανέβηκε στην Α ΕΣΚΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δέκα χρόνια μετά κανείς δεν θα το φανταζόταν. Η ομάδα όχι μόνο άντεξε, αλλά προόδευσε <κιόλας. Κι η παρέα εκεί. Παρούσα. Στην προπόνηση, στους αγώνες, στα σουβλάκια, στον καφέ του Σαββάτου, σε γάμους και βαφτίσια. Να μεγαλώνει διαρκώς. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον φετινό άθλο. Και ένα μεγάλο (και ξεχωριστό) μπράβο στον Κώστα (πάνω από όλους), στον Γιώργο, στον Δημήτρη, στον Αιμιλιανό και στον Ακύλα, αλλά και στον άλλον Δημήτρη, στον Μέγα, στον Αλέξανδρο και στον Βασίλη, που έδειξαν τι σημαίνει "Κουκάκι".

Posted by KOYKAKI B.C. on Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015