Στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ΕΣΚΑΝΑ βρέθηκε το Π.Φάληρο το οποίο ηττήθηκε στην έδρα του από τον ΑΟΝΑ με 55-64, έχοντας πλέον 4 νίκες σε 10 αγώνες. Έτσι, και με βάση την πορεία της ομάδας, αλλά και τις επίσημης τοποθέτησης για αυτή του συλλόγου στην επίσημη ιστοσελίδα του, ξεκίνησε μια εσωτερική διαμάχη, με τους οργανωμένους φίλους της ομάδας «The Beach Boys» να εκδίδουν ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχία τους για την πορεία που έχει πάρει η αγαπημένη τους ομάδα, θέλοντας προφανώς να προλάβουν τα χειρότερα αναφορικά με την συνέχεια.

Αναλυτικά:

«Με την συμπλήρωση των πρώτων δέκα αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ κι έχοντας διαμορφώσει ξεκάθαρη εικόνα για την αγαπημένη μας ομάδα αποφασίσαμε και πάλι να μιλήσουμε δημόσια για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Α.Ο.Π.Φ.. Μοναδικό μας κίνητρο η αγωνία να μην επιστρέψει και πάλι η ομάδα στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ.

Το καλό για εμάς είναι ότι πρόλαβε να τα πει όλα το κείμενο που αναρτήθηκε στην ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα του συλλόγου κι αφορούσε την τελευταία μας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Α.Ο.Ν.Α. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν ένα κείμενο ανεβαίνει στην ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα, προφανώς και εκφράζει ΕΠΙΣΗΜΑ τη θέση του συλλόγου.

Το κείμενο αυτό, λοιπόν, λέει ότι «Τα συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας, η έλλειψη γηπέδου προπόνησης, οι πολλοί τραυματισμοί και η απουσία του 1ου σκόρερ της ομάδας Λάζαρου Τσορμπατζίογλου λόγω τιμωρίας ( η επιτροπή πρωταθλήματος της Εσκανά εξάντλησε τον κανονισμό και τιμώρησε τον αθλητή μας με τέσσερις αγωνιστικές λόγω εξύβρισης διαιτητή στον αγώνα με τον Πρωτέα Βούλας) δυστυχώς δεν μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι τέλους».

Ας πάρουμε τα «αίτια» της ήττας, λοιπόν, από την αρχή. Πρώτο. «Τα συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας». Δηλαδή η ομάδα δεν έχει σταθερή έδρα; Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Ποιος δε βρήκε σταθερό γήπεδο για να παίζει η ομάδα; Το «Ρέστειο» έχει γκρεμιστεί από το 2003, αλλά κάθε χρόνο η ομάδα έβρισκε ένα γήπεδο να παίζει. Φέτος γιατί δε βρήκε; Ο Α.Ο.Π.Φ., δηλαδή, ΕΠΙΣΗΜΑ, παραδέχεται την ανικανότητα του να βρει γήπεδο.

Δεύτερο. «Η έλλειψη γηπέδου προπόνησης». Δηλαδή η ομάδα δεν κάνει προπονήσεις; Η ομάδα πηγαίνει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις απροπόνητη; Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Γιατί οι διοικούντες δεν φρόντισαν να βρουν ένα γήπεδο για προπόνηση; Δεν είναι αυτό το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να εξασφαλίσουν στην αρχή της σεζόν; Άρα μιλάμε για δεύτερη ΕΠΙΣΗΜΗ παραδοχή ανικανότητας.

Τρίτον. «Η επιτροπή πρωταθλήματος της Εσκανά εξάντλησε τον κανονισμό και τιμώρησε τον αθλητή μας με τέσσερις αγωνιστικές λόγω εξύβρισης διαιτητή στον αγώνα με τον Πρωτέα Βούλας». Θα έπρεπε να ξέρουν στον Α.Ο.Π.Φ. ότι ο αθλητής μας, Λάζαρος Τσορμπατζίογλου, τιμωρήθηκε με βάση το Άρθρο 65 των κανονισμών της Ομοσπονδίας, το οποίο αφορά τη «Λόγω και Έργω Εξύβριση Διαιτητών». Το άρθρο αυτό προβλέπει ελάχιστη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών. Άρα ο αθλητής τιμωρήθηκε με το ΜΙΝΙΜΟΥΜ και η ΕΣΚΑΝΑ δεν εξήντλησε καμία αυστηρότητα. Ίσως, μάλιστα, να ήταν κι επιεικής. Όπως καταλαβαίνετε, ο Α.Ο.Π.Φ. αποδεικνύει ΕΠΙΣΗΜΑ ότι είναι κι άσχετος με τους κανονισμούς της ΕΟΚ.

Το κείμενο-μνημείο στην ιστοσελίδα του Α.Ο.Π.Φ. τελειώνει με τη φράση «Για άλλη μια χρονιά ” όλοι τους και μόνοι μας ” ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!». Τι εννοεί η διοίκηση του Α.Ο.Π.Φ.;  Υπάρχει κάποιο υποχθόνιο σχέδιο εναντίον της ομάδας μας; Μας υπονομεύει η ΕΣΚΑΝΑ ή κάποια ομάδα μηχανορραφεί εναντίον μας; Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει, κύριοι.

Εν ολίγοις, οι άνθρωποι του Α.Ο.Π.Φ. είναι δύο φορές ανίκανοι, άσχετοι και φαντασιοπλήκτοι. Το χειρότερο είναι ότι το παραδέχονται κιόλας.

Μετά τιμής,
BeachBoys

ΥΓ: Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο πρόεδρος του συλλόγου δεν έχει γνώση για το τι γραφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για κάθε τμήμα. Άρα κ. Σεραφείμ Πολυχρόνη ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ενστερνίζεστε τα όσα έχουν γραφτεί, επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ, από τους Υπεύθυνους της ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτη Σμυρνιώτη και Κώστα Ρήγα».