Ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε από τη γενική αρχή της ΕΣΚΑΝΑ στον Ιωνικό Νίκαιας για όσα έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση κόντρα στον ΑΟ Βουλιαγμένης προ μερικών εβδομάδων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως στον επερχόμενο αγώνα με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης για το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ, ο Ιωνικός θα παίξει χωρίς την παρουσία του φίλαθλου κοινού του, από το οποίο η διοίκηση του συλλόγου ζήτησε τη δέουσα προσοχή στο εξής.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο μπάσκετ!

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΚΑΝΑ ο Ιωνικός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών κι έτσι την επόμενη αγωνιστική θα παίξει χωρίς κόσμο απέναντι στον ΑΟΝΑ σε ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι.

Η απόφαση της ΕΣΚΑΝΑ προεκυψε έπειτα από επίσημη καταγγελία για όσα έγιναν από τους φιλάθλους της ομάδας μας στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βουλιαγμένη.

Είχε προηγηθεί έγγραφη επίπληξη για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Ευρυάλη και προφορική επίπληξη για όσο έγιναν στην Μάνδρα.

Εμείς οφείλουμε να υπενθυμίσουμε / ξεκαθαρίσουμε ότι ο μπασκετικός Ιωνικός Διοικείται από τον ερασιτέχνη και όχι από παράγοντες ή ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Από την πρώτη κιόλας χρόνια έχει γίνει υπέρβαση οικονομική καθώς σεβόμαστε την μεγάλη επιθυμία των φιλάθλων (που είναι και δική μας) να επιστρέψει ο Ιωνικός σταδιακά εκεί που του αξίζει.

Εάν δεν προσπαθήσουμε πραγματικά ΟΛΟΙ (Διοίκηση, παίκτες, οπαδοί) για το καλύτερο, με αλληλοσεβασμό τότε αυτή η προσπάθεια νομοτελειακά δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ μέλλον.

Ως Ερασιτέχνης είχαμε προβεί και σε σχετική ανακοίνωση το καλοκαίρι.

Είμαστε βέβαιοι πως ο κόσμος έστω και με καθυστέρηση θα σεβαστεί όλα τα παραπάνω και θα συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα μας (όπως κάνει από την πρώτη αγωνιστική και όπως έκανε με την αγορά καρτών διαρκείας) χωρίς συμπεριφορές που κοστίζουν αγωνιστικά και οικονομικά.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, ασπίδα της ομάδας, με σεβασμό όμως και σε κάθε αντίπαλο!