Πάνω από 150 άτομα όλων των ηλικιών παραβρέθηκαν το τριήμερο στο δεύτερο 3Χ3 μπάσκετ στην Ακράτα, ένα τουρνουά με το σλόγκαν “Φτιάξε την ομάδα σου και δήλωσε συμμετοχή” που πάει να γίνει θεσμός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο γυμνάσιο της Ακράτας. Με πολλούς νέους αθλητές, με παλιούς όπως οι Αντώνης Μιχάλογλου και Δημήτρης Λεγκικας αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα, με επώνυμους και ερασιτέχνες αλλά πάνω από όλα με αγάπη για το άθλημα.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ακόμα αθλητές όπως οι Βασίλης Ξανθόπουλος και Αλέκος Πέτρουλας καθώς και ο διεθνής και πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό και νυν προπονητής, ο Γιάννης Σιούτης.

Για την ιστορία, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα “Χαρωνεϊκα” (Δημήτρης Λεγκικας, Γιώργος Γιόβας, Παναγιώτης Τσόλης και Δημήτρης Χρυσανθόπουλος) που λύγισε στο μεγάλο τελικό την “Cobra”.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τις εταιρείες που κρατάνε ζωντανό το θεσμό του 3×3 αλλά κυρίως δίνουν πνοή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Αιγιάλεια και πιο συγκεκριμένα στην Ακράτα.

Συγκεκριμένα, συγχαρητήρια και στους Βασίλη Παπαβασιλειου,  Δημήτρη Κατωπόδη και Γιάννη Παπαβασιλείου και την εταιρία του KPC Finance για την ολική χρηματοδότηση της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές σε ανάρτηση τους ευχαριστήσαν…:

Ευχαριστούμε την τοπική κοινότητα της Ακράτας και τον Γιάννη Τόλιο για την βοήθεια του, τον γυμνασιάρχη Μιχαϊλίδη Γιάννη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και την κάβα Τσάλαφος Χρήστος για τα νερά.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ΕΠΟΜΕΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ που ήταν δίπλα μας όλο το τριήμερο και όταν χρειάστηκε ήταν παρούσα”.

Το κακό είναι σε έναν ιστορικό χώρο όπως αυτό του γυμνασίου Ακράτας, όπου δεν έχει γίνει κανένα έργο και είναι ακόμα από τσιμέντα τα γήπεδα, υπάρχει στα 100 μέτρα κλειστό γήπεδο μπάσκετ που δεν δίνεται σε μικρά παιδιά και αθλητές που το αναζητούν ή σε διοργανώσεις σαν το 2ο 3Χ3 Ακράτας.

Επειδή δεν υπάρχουν ελπίδες σε Δήμους, σε υποψήφιους συμβούλους και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που ανήκει η Ακράτα , πιστεύουμε πως το έργο της ΕΟΚ σε τέτοιες πρωτοβουλίες που δεν έχουν τα χιλιάδες ευρώ χορηγίες από την ΔΕΗ ή τον ΟΠΑΠ, αξίζουν προσοχής και μιας απλής βοήθειας.

Γιατί ειλικρινά είδαμε πολλά παιδάκια να κρατάνε πλαστικές μπάλες μπάσκετ και να προσπαθούν στα τσιμεντένια γήπεδα να σουτάρουν στα σιδερένια διχτάκια και πιστέψτε μας αυτά είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ όχι μόνο ώς αθλητές αλλά και ως φίλαθλοι του αθλήματος που αγαπάνε.

Ακράτα 1
Ακράτα 2