Μετά τις Γυναίκες, ούτε οι Άνδρες της χώρας μας δεν τα κατάφεραν κόντρα στο αντίστοιχο συγκρότημα της Ρουμανίας, η οποία επικράτησε δύσκολα το απόγευμα της Δευτέρας (30/5) με 14-10 στην πρεμιέρα του 3on3 Nations League στο Ισραήλ.

Το παιχνίδι εκκίνησε πολύ άστοχα και με χαμηλό σκορ (4-1 στο 3.5′), με τους αντιπάλους μας ωστόσο να είναι από την αρχή σε καλύτερη κατάσταση και με συνεχόμενες αποτελεσματικές άμυνες έφτασαν να προηγούνται σταθερά με 2-3 πόντους μέχρι και τα μισά (6-2 στο 4′).
Ωστόσο, η Ελλάδα παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στη συνέχεια και δεχόμενη μόλις 3 πόντους στα επόμενα τρία λεπτά μείωσε ακόμα και τους 4 πόντους (9-5 στο 7′), με τον χρόνο όμως να πιέζει ασφυκτικά…

Με 2′ να απομένουν για το φινάλε, ο Κάπρης σκόραρε, έκλεψε και έφτιαξε άλλα δύο καλάθια (13-9), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, η Εθνική μας έβγαλε και την άμυνα -με 57” στο ρολόι.
Μάλιστα, η Ελλάδα βρήκε ένα εύκολο λέι απ με τον Σταυρακούκα και στη συνέχεια ανάγκασε τους Ρουμάνους να πουλήσουν τη μπάλα, με τον Κάπρη να μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ αλλά αστοχώντας στις βολές του δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά…

 

Στην επόμενη αναμέτρηση αργότερα μέσα στη μέρα (19:05) περιμένει τον ηττημένο του ζευγαριού Ισραήλ και Τουρκίας

Αναλυτικά το ρόστερ της Ελλάδας:

  • Φώτης Κάπρης 23/ 1.92
  • Γιώργος Αρνόκουρος 21/ 2.03
  • Γιώργος Καλιανιώτης 20/ 2.01
  • Βασίλης Σταυρακούκας 20/ 1.94

Θυμηθείτε τι έγινε στον αγώνα των Γυναικών νωρίτερα πατώντας ΕΔΩ.