Στην Σερβία το μπάσκετ λατρεύεται σαν θρησκεία, με τους Βαλκάνιους γείτονες μας να θέλουν να έχουν επιτυχίες σε όλες τις εκφάνσεις του αθλήματος, κρατώντας ψηλά την σημαία της πατρίδας τους.

serbia 3on3 novi sad aponomi petane

Αυτό συνέβη και στο Guangzhou της Κίνας (11-15/10), όπου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIBA 3×3 οι σκληροτράχηλοι Σέρβοι επικράτησαν των Η.Π.Α με 21-16 και κατέκτησαν την κορυφή, και το σχετικό έπαθλο, το οποίο είναι και το κλου της ιστορίας σε αυτή την ιστορία. Η τετράδα των Ντούσαν Ντόμοβιτς Μπουλούτ, Ντέγιαν Μαϊστόροβιτς, Μάρκο Σάβιτς μαι Μάρκο Ζντέρο προέρχεται από το Novi Sad, μια φτωχή πόλη της Σερβίας, και όπως εξιστορούν σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα από το «Vice Sports» που μπορείτε να δείτε, ταξιδεύουν στον κόσμο, συμμετέχοντας σε τουρνουά 3×3. Ο λόγος είναι απλός, καθώς αυτή είναι η βασική απασχόληση τους, και με αυτό βιοπορίζονται, υποστηρίζοντας από μόνοι τους την προσπάθεια τους, με την Σέρβικη κυβέρνηση να μην τους βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση. Στο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το κανάλι εξιστορούν την καθημερινότητα τους, τις δυσκολίες τους, παρουσιάζοντας τους χώρους προπόνησης τους, την ιατρική τους περίθαλψη, αναφέροντας ότι ασχολούνται εντατικά με το 3on3 τα τελευταία 10 χρόνια.

serbia 3on3 novi sad panigirismoi

Η συγκεκριμένη τετράδα κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο το 2012 στην Αθήνα, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στην Ρωσία το 2014, και επανήλθε πάλι φέτος, κερδίζοντας και πάλι το χρυσό μετάλλιο, και αναγκάζοντας τις Η.Π.Α να ηττηθούν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 28 συνεχόμενες νίκες.

serbia 3on3 novi sad aponomi ginekes andres

serbia 3on3 novi sad

serbia 3on3 novi sad1

serbia 3on3 novi sad aponomi