Σε έναν συναρπαστικό αγώνα για τον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ 2020-2021 στην μνήμη του Παναγιώτη Καραγκούνη, αναμετρήθηκαν οι Σοφάδες και η Ανόρθωση Βόλου με την ομάδα της Καρδίτσας να παίρνει την νίκη παρά τις ελλείψεις και μαζί την κατάκτηση του κυπέλλου.

Η Ανόρθωση βόλου με μπροστάρη τον Μπόγδανο κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-18 αλλά στο δεύτερο η ομάδα των Σοφάδων με πίεση και τον Αλεξιάδη να δίνει το σύνθημα για την αντεπίθεση έκαναν το 40-29 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Σοφάδες έδειξαν να βρίσκονται καλύτερα μέσα στο γήπεδο φτάνοντας την διάφορα στο +16 στα μέσα σχεδόν του τρίτου δεκαλέπτου (50-34) και ενώ όλα έδειχναν μια εύκολη νίκη η Ανόρθωση δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη και βρίσκοντας καλό ρυθμό έκαναν την αντεπίθεση με το 57-56 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μειώνοντας στον έναν πόντο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο όπως ήταν λογικό ήταν ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξης με την ομάδα της Ανόρθωσης να σημειώνει δυο τρίποντα και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με 62-60. Οι Σοφάδες όμως έδειξαν ψύχραιμα με τον Κακλαμάνο να βγαίνει μπροστά και προηγήθηκαν 75-73 λίγο πριν το τέλος. Ο Μπόγδανος ισοφάρισε ο Κακλαμάνος πάλι έδωσε προβάδισμα και ξανά ο Μπόγδανος με δυο βολές έκανε το 77-77.

Ο Αλεξιάδης πετυχε το πιο σημαντικό καλάθι και έδωσε προβάδισμα με 79-77 για την ομάδα των Σοφάδων και στην τελευταία επίθεση ο Σιμάκης προσπάθησε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση αλλά αστόχησε με την ομάδα των Σοφάδων τελικά να κατακτά το κύπελλο.

Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την παρουσία τους και τον όμορφο αγώνα με το κλίμα να είναι πολύ καλό.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 29-40, 56-57, 77-79.

Ανόρθωση (Καπουρνιώτης): Καραγεώργος 14 (4), Ακριβόπουλος, Γκοντόπουλος 8 (2), Ίλτσογλου 3, Μπόγδανος 25 (2), Τζούμας, Σιμάκης 11 (1), Σκαμάγκας, Φιλίππου, Παρασκευάς 16, Μπέας.

ΓΣ Σοφάδων (Παππάς): Σακελλαρίου, Τσούκας Γ. 3 (1) , Παπαϊωάννου 8, Γκαντής, Κακλαμάνος 27 (4), Τσουβάρας, Τσούκας Α. 16 (2), Μουταρέλος 2, Θέος, Δίκαρος 6, Αλεξιάδης 15 (1), Ζωιτσάκος 2.

Να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος απένειμε τιμητική πλακέτα για τον αείμνηστο Παναγιώτη Καραγκούνη στη σύζυγό του. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Ευγενία Φραγκούλη έκανε την απονομή μεταλλίων στην Ανόρθωση ενώ στον ΓΣ Σοφάδων οι Βάιος Φαλάγγας και Άρης Ζώης από πλευράς Ένωσης.

Το βίντεο με την απονομή του κυπέλλου