Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απάντησε με γραπτή δήλωση στα όσα είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφορικά με την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του CEO της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου τονίζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει ο άνθρωπος που «δίχασε σε επικίνδυνο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Αναλυτικά όσα αναφέρει :

«Ο άνθρωπος που συνειδητά και επιδεικτικά επί σειρά ετών αγνοεί και υποτιμά τις Εθνικές Ομοσπονδίες και με τις ενέργειές του επιδιώκει την απαξίωσή τους, αίφνης τις θυμήθηκε επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα εσωτερικά προβλήματα μιας λίγκας.Ο άνθρωπος που με τις ενέργειες και τις πρακτικές του διέσπασε και δίχασε σε επικίνδυνο βαθμό το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει το θράσος να μιλά για παρεμβάσεις και εύρεση λύσεων.

Ο άνθρωπος που απροκάλυπτα στόχευσε τις Εθνικές ομάδες και τα εθνικά πρωταθλήματα, επιδιώκοντας με τους συνεργάτες του την υποβάθμιση των πρώτων και την συρρίκνωση ως και αφανισμό των δεύτερων χωρίς ίχνος ντροπής, τολμάει να εγκαλεί άλλους.Ο άνθρωπος που βάζει τους αθλητές σε ανήθικα διλήμματα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες επειδή ορίζει αγώνες των ομάδων τους τις ίδιες ημέρες, μιλάει για εκβιασμούς και έλλειψη ελευθεριών.

Κύριε Μπερτομέου, δυστυχώς για εσάς, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Κρείττον του λαλείν το σιγάν»