Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Πολιτείας σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ πήρε θέση επίσης στο ζήτημα της αναβολής των εκλογών, ενώ ξεκαθάρισε ότι είχε αποφασίσει να αποχωρήσει.

Μέσα σε όλα μίλησε και για την καταγγελία υπαλλήλου της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού από στέλεχος της Ομοσπονδίας, που παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης και τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια καταγγελία στην ΕΟΚ.

Αναλυτικά τα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την απόφαση του Πρωτοδικείου: «Και θα δικαιωθούν κι άλλα σωματεία. Αφού πληρούν τις προϋποθέσεις γιατί δεν τα ενέκριναν; Έχουν δραστηριότητα και μετέχουν στα πρωταθλήματα, άρα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την Ομοσπονδία».

Για τον λόγο που συνέβη αυτό με το μητρώο: «Θέλουν μία μικρή συνέλευση. Όσο περιορίζεται το εύρος ενός οργάνου, τόσο πιο εύκολα το ελέγχεις. Από τα 965 σωματεία που έχουν πραγματική αθλητική δράση, προκαλώ να βρουν ένα σωματείο που είναι μόνο… σφραγίδα. Όλα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Βρήκαν τώρα το μητρώο και θέλει χαρτί από την περιφέρεια και από τον… παπά της ενορίας».

Για τις εκλογές: «Θα πάνε το Μάιο. Αλλά, εμένα δεν με ενδιαφέρει. Μου απέκλεισαν το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος λόγω ηλικίας. Επίσης, έχω πάνω από δύο θητείες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πόσο ετών είναι; Είναι μία χαρά και έχει υγεία. Από που κι ως που μπαίνουν οι περιορισμοί; Είναι αντισυνταγματική διάθεση το εκλέγειν και εκλέγεσθαι δεν έχει περιορισμούς από το Σύνταγμα. Γιατί να το βάλουν αυτό στις αθλητικές ομοσπονδίες; Μάλλον επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι στους νέους… άρχοντες. Έχουμε σαφείς παραβιάσεις του νόμου και δεν μιλάει κανείς. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ήταν να καταβληθεί η πρώτη δόση της επιδότησης. Εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ ακόμη. Το κάνουν για να έρθουμε σε σύγκρουση με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Κοιτάμε με τους υπαλλήλους να είμαστε συνεπείς, με τους άλλους –όπως διαιτητές- δεν μπορούμε να είμαστε».

Για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ για τη μεταφορά των εκλογών: «Δεν υπάρχουν μέλη του ΔΣ από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ εδώ και χρόνια. Δεν διαφώνησε κανείς κατά τη διάρκεια του ΔΣ. Τρεις φορές είπα τη λέξη “ωραία” και πήραμε την απόφαση. Μάλιστα το είπε και ο αντιπρόεδρος Γολέμης, ότι είναι ομόφωνη η απόφαση. Μετά κάποιες παρεμβάσεις έκαναν οι δυο-τρεις».

Για την προσωρινή διοίκηση: «Ας βάλει προσωρινή διοίκηση και να δούμε πως θα προσαρμοστεί. Η Ρωσία έκανε ίδια κίνηση και τους έχουν εκτός διοργανώσεων και δεν συμμετέχουν ως Ρώσοι. Οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν δέχονται διορισμένες διοικήσεις. Για μία δεκαετία ήμουν εκτός Ελλάδας και δεν το αναγνωρίζει κανείς».

Για το αν θα συνεχίσει να ασχολείται: «Κουράστηκα και το λέω. Έχω κουραστεί και δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω. Αν ο λόγος που έκαναν το νομοθετικό τερατούργημα ήμουν εγώ, κάνουν λάθος. Είχα αποφασίσει να αποσυρθώ. Να αφήσουν τους ανθρώπους να προχωρήσουν».

Για το αν στηρίζει κάποιον: «Δεν στηρίζω κανέναν απολύτως. Η ιστορική μου διαδρομή δεν μου επιτρέπει να παρεμβαίνω σε αυτά τα ζητήματα. Αν μου ζητήσουν την άποψή μου θα τη δώσω».

Για την καταγγελία απόπειρας βιασμού στην ομοσπονδία: «Το αγνοώ το θέμα, όπως το αγνοούν οι περισσότεροι στην Ομοσπονδία. Καμία τέτοια καταγγελία δεν έγινε στην Ομοσπονδία, ούτε γνωστοποίηση τέτοιας καταγγελίας από κανέναν. Και τι να κάνω τον Πουαρό; Αυτοί που τα δημοσιεύουν και τα κινούν; Περίμενα να έχουν ενημερώσει ή να φτάσει αυτή η καταγγελία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Αλλά δεν έφτασε ουδέποτε και από κανέναν. Δεν θέλω να προχωρήσω παραπέρα».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη και αν είναι προσωπικό: «Έχει να κάνει με την κυβέρνηση. Είχαμε συναντηθεί μία και μοναδική φορά όταν είχε αναλάβει. Από τότε καμία επαφή απολύτως. Προφανώς εκείνος δεν το επιδίωξε. Δεν καλώ εγώ, εκείνος καλεί. Ενόψει των αρχαιρεσιών έχει αναπτύξει θηριώδες ενδιαφέρον πως θα ελέγχει τις ομοσπονδίες. Απαγορεύεται από τα καταστατικά να υπάρχουν τέτοιου είδους αναμίξεις. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοιο θηριώδες ενδιαφέρον και παρεμβάσεις. Ζητήσαμε τη Γενική Συνέλευση και ζητήσαμε να γίνει στο ΟΑΚΑ. Που είναι χωρητικότητας 22 χιλιάδων θεατών. Να παραστούν οι 700-1000 εκπρόσωποι των σωματίων και μας είπε “όχι” λόγω του κορωνοϊού. Εμείς πληρούμε όλα τα πρωτόκολλα, γιατί να μην πάνε και τα 1000 άτομα. Αυτό τι δείχνει; Μία αρνητική στάση. Να πάμε διαδικτυακά τις εκλογές… Χθες κάναμε διαδικτυακή σύσκεψη και είχαμε δυσκολίες. Την πρώτη φορά έπεσε το δίκτυο. Ποιος θα αναλάβει το τεχνικό σε μία τέτοια συνάντηση 2000 ατόμων;».

Για το αν πιστεύει ότι ηλεκτρονικά θα είναι διαβλητή η διαδικασία: «Υπάρχουν εκθέσεις καθηγητών που λένε ότι είναι διαβλητό το σύστημα αυτό. Γίνονται οι αρχαιρεσίες και πως θα ελέγξουμε ότι δεν παρακολουθούν άλλοι τι ψηφίζει; Δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο. Υπάρχουν εκθέσεις ειδικών επιστημόνων που αμφισβητούν το αδιάβλητο αυτής της διαδικασίας. Επίσης, πως θα γίνει διαδικτυακή συνέλευση με 2000 άτομα που έχουν δικαίωμα παρουσίας. Πρέπει να όλα τα σωματεία να έχουν δικαίωμα ψήφου».

Για το αν πιστεύει ότι του γίνονται κατευθυνόμενες επιθέσεις: «Είναι κατευθυνόμενες οι επιθέσεις. Υπάρχουν ζητήματα στον χώρο του αθλητισμού και κανείς δεν ασχολείται. Στις 12 Μαρτίου έγινε η σύνοδος στη ΔΟΕ. Υπάρχει μία παράγραφος που λέει για ενίσχυση της ανάπτυξης των εικονικών αθλημάτων και “συνεργαζόμαστε με κοινότητες βιντεοπαιχνιδιών”. Πάμε στον εικονικό αθλητισμό και δεν διαμαρτύρεται κανένας. Στον βωμό εξεύρεσης του χρήματος ξεχνάμε τα πάντα».