Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε προσεγγίσει τον Ιτούδη λίγο πριν αναλάβει την ομάδα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, αλλά τότε το «φλερτ» δεν εξελίχθηκε σε «γάμο». Το αγκάθι ήταν η ΤΣΣΚΑ. Οι Οι Μοσχοβίτες δεν ήθελαν να ανάψουν το πράσινο φως για να εργαστεί παράλληλα με την ΤΣΣΚΑ και στην Εθνική ο Ιτούδης. Το όλο θέμα δεν κατέληξε τότε σε συμφωνία.

Η ΕΟΚ επανήλθε, όμως. Και όχι άδικα φυσικά. Ο Ιτούδης θεωρείται ο κορυφαίος Ελληνας προπονητής. Και το γεγονός ότι έχει κατακτήσει 2 φορές την Ευρωλίγκα (είναι ο μοναδικός Ελληνας προπονητής που το έχει πετύχει αυτό) με την ΤΣΣΚΑ τα λέει όλα. Η δουλειά και οι επιτυχίες του μιλάνε από μόνες τους.

Ο Βασιλακόπουλος θεωρεί ότι ο Ιτούδης είναι ο κατάλληλος κόουτς γα την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή και είναι αποφασισμένος να παλέψει όσο μπορεί για να φέρει τον 49χρονο κόουτς στον πάγκο της επίσημης αγαπημένης.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα της ΤΣΣΚΑ στον Έλληνα προπονητή:

Ιτούδης: Θέλει, αλλά το μπαλάκι έχει η ΤΣΣΚΑ

Το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ πάντως, ορθώνεται και πάλι μπροστά στο όλο θέμα. Ο Ιτούδης έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ. Σέβεται τους Ρώσους και φυσικά και τον σέβονται και εκείνοι. Ο Ελληνας προπονητής θα ήθελε όσο τίποτα να αναλάβει και την Εθνική ομάδα κι αυτό το έχει πει πολλές φορές. Από την άλλη, όμως, ξέρει και ο ίδιος ότι τον πρώτο λόγο έχει η ΤΣΣΚΑ.

Η ΕΟΚ και η πλευρά του 49χρονου προπονητή θα πρέπει να έχουν νέο κύκλο επαφών με την ΤΣΣΚΑ.  Ωστε να βρεθεί η χρυσή τομή και οι Ρώσοι να επιτρέψουν στον Ιτούδη να πάρει στα χέρια του και το τιμόνι της Εθνικής.

Αν ξεπεραστεί το αγκάθι της ΤΣΣΚΑ και η ρωσική ομάδα αλλάξει στάση αυτή την φορά και βάλει νερό στο κρασί της, τότε ο δρόμος θα ανοίξει. Θα αναλάβει την ομάδα μετά τα παράθυρα της FIBA και πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά με στόχο να πάει η ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ως τότε στον πάγκο θα μείνει φυσικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Σήμερα διέρρευσαν σενάρια που ανέφεραν ότι ο εκπρόσωπος του Ιτούδη, ο Νίκος Σπανός είχε επαφή με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για το όλο ζήτημα. Ο Σπανός ήταν όντως, στα γραφεία της Ομοσπονδίας και είχε επαφές με τον Βασιλακόπουλο. Για άλλο θέμα, όμως, και όχι αυτό που είχε να κάνει με τον Ιτούδη.

Ο Νίκος Σπανός αρνήθηκε πάντως, να πει το παραμικρό για το θέμα και να σχολιάσει τα σενάρια για την Εθνική και τον Ιτούδη.

Η ΕΟΚ, βέβαια, συνεχίζει να «καλοβλέπει» και τον Ρικ Πιτίνο και θέλει να του δώσει ηγετικό ρόλο στην Εθνική. Αλλά το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη παίζει πλέον πολύ δυνατά.

Αρκεί να πει το ΟΚ η ΤΣΣΚΑ.

Πηγή: Sportime.gr