Με μία σημαντική απώλεια θα παραταχθεί η Σερβία στο αυριανό παιχνίδι (25/8) απέναντι στην Εθνική μας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συγκεκριμένα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Fener κι αρχηγός των “πλαβί” δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είναι αρκετά πιθανό να αγωνιστεί ο Nedovic. Ακόμη ο Pesic μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Guduric, που αν και δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο φιλικό με την Γερμανία, εντούτοις έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε. Τέλος δηλώσεις για τον αγώνα έκανε ο προπονητής των Σέρβων Svetislav Pesic, που χαρακτήρισε την Εθνική μας ως την καλύτερη ομάδα που είχαμε σαν χώρα, αλλά τόνισε ότι οι Σέρβοι έχουν τον πρώτο λόγο στην αυριανή αναμέτρηση ελέω έδρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Νεμάνια δεν θα παίξει στο παιχνίδι με την Ελλάδα, ούτε με την Τουρκία την Κυριακή. Ο Νέντοβιτς είχε ένα αιμάτωμα, αλλά είναι καλά και έχει μεγάλη επιθυμία να παίξει. Θα δούμε και για τον Γκούντουριτς. Η δωδεκάδα μας θα αποφασιστεί μετά την αποψινή μας προπόνηση.

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τόσο δυνατή ομάδα. Φυσικά δεν έχουν τη συνέχεια της γενιάς του Γκάλη και του Γιαννάκη, αλλά σίγουρα είναι το καλύτερο ρόστερ που είχε ποτέ και είναι από τους πιο σοβαρούς διεκδικητές μεταλλίου.

Έχουν αθλητικότητα και ταχύτητα, όχι μόνο από τον Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά και τα αδέρφια του. Έχουν έμπειρους παίκτες, όπως ο Σλούκας, Καλάθης και ο Παπανικολάου, ενώ υπάρχουν και παίκτες με εμπειρία από Ευρωλίγκα όπως Αγραβάνης και Κασελάκης. Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς δεν είμαστε κακοί.

Πιστεύω πως αύριο είμαστε το φαβορί παίζοντας σε γεμάτο γήπεδο.

Βασικός μας στόχος είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των πόντων τους από αιφνιδιασμό, με παίκτες όπως ο Γιάννης και ο Καλάθης»