Η περίοδος προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας για το επερχόμενο Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες και με τη βούλα, με την Ελλάδα να κάμπτει με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση του Βελγίου για τον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Έτσι, μετά τα 5 φιλικά παιχνίδια με Ισπανία και “Ακρόπολις” αλλά και τα 2 επίσημου χαρακτήρα ματς κόντρα σε Σερβία και Βέλγιο, η πλήρης συγκέντρωση της Επίσημης Αγαπημένης στέκεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο για ακόμα μια χρονιά αναμένεται να διεξαχθεί σε περισσότερες από μία χώρες (Τιφλίδα, Κολωνία, Μιλάνο, Πράγα). 

Όσον αφορά την Επίσημη Αγαπημένη, αυτή θα ταξιδέψει ήδη μέσα στις επόμενες ώρες για την Ιταλία και το Μιλάνο, εκεί όπου θα βρει απέναντί της στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης κατά σειρά τους Κροατία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Εσθονία σε ένα από τα πιο εύκολα βάσει ανταγωνισμού γκρουπ που θα μπορούσε να κληρωθεί. Τα παιχνίδια μας στον όμιλο θα διεξαχθούν από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 8 με δύο ενδιάμεσα κενά ξεκούρασης και στην επόμενη φάση περνούν οι πρώτες 4 ομάδες της κατάταξης.

Αν και εφόσον περάσει στη φάση των νοκ άουτ, από την ιταλική πρωτεύουσα θα βρεθεί στη γερμανική, με το Βερολίνο να έχει οριστεί ήδη εδώ και καιρό ως ο μοναδικός οικοδεσπότης της τελικής φάσης.

Εκεί, η ιστορία των νοκ άουτ αναμένεται να εκκινήσει με τη φάση των 16 στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν κατά σειρά τα Προημιτελικά (13/9), τα Ημιτελικά (16/9) αλλά και η ημέρα των Τελικών, μικρού και μεγάλου (18/9).

Αν και δε γνωρίζει φυσικά κανείς από τώρα που θα φτάσει η Ελλάδα, αξίζει να αναφερθεί πως στη φάση των 16 θα κληθεί να ξεπεράσει έναν αντίπαλο από το 4ο γκρουπ, που θα φιλοξενηθεί στην Πράγα (Τσεχία, Ισραήλ, Φινλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ολλανδία) και πλην της Σερβίας δεν ελλοχεύει μεγαθήρια.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής στον όμιλό της (3ος όμιλος):

  1. Ελλάδα – Κροατία 2/9 | 18:00
  2. Ελλάδα – Ιταλία 3/9 | 22:00
  3. Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία 5/9 | 18:00
  4. Ελλάδα – Ουκρανία 6/9 | 18:00
  5. Ελλάδα – Εσθονία 8/9 | 18:00

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των νοκ άουτ:

  1. Φάση των “16” 11/9
  2. Προημιτελικά 13/9
  3. Ημιτελικά 16/9
  4. Τελικοί 18/9

 

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά πατώντας ΕΔΩ.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του τουρνουά πατώντας ΕΔΩ