Στην κάμερα της ΝΟΒΑ μίλησε μετά το φινάλε της αναμέτρησης της Ελλάδας με τη Σερβία στο Βελιγράδι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στις μέτριες από πάσα κατεύθυνση επιλογές στο φινάλε του ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την ήττα από τη Σερβία: «Επανήλθαμε στο παιχνίδι, ενώ είχαμε χάσει τη διαφορά δυο – τρεις φορές. Δυο – τρεις αποφάσεις στο τέλος μας στέρησαν ίσως και την νίκη. Έτσι είναι το μπάσκετ. Έβαλαν δυο μεγάλα σουτ, όπως το κρεμασμένο του Γιόκιτς, χάσαμε κάποια εμείς. Θα αναλύσουμε τις λεπτομέρειες».

Για τις απουσίες στη γραμμή των ψηλών: «Το παιχνίδι πήγε εκεί που πήγε και κρίθηκε από λεπτομέρεις. Ανταπεξήλθαμε. Θέλουμε να έχουμε όλα τα παιδιά υγιή και κοντά μας. Καταφέραμε να καλύψουμε ακόμα και τα προβλήματα που μας παρουσιάστηκαν. Χτύπησε και ο Σλούκας, ζήτησε αλλαγή γιατί πονούσε το πόδι του. Βρήκαμε λύσεις και ήμασταν ανταγωνιστικοί, παλέψαμε. Όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε κάτι».

Για τα σερί παιχνίδια: «Στο Eurobasket θα παίζουμε μέρα παρά μέρα. Ο καθένας πρέπει να προσέξει το κορμί του και την ξεκούρασή του. Βλέπουμε και ακούμε για πωλήσεις εισιτήριων, ξέρουμε ότι το ματς με το Βέλγιο πάει για sold out. Όταν βλέπεις ένα γεμάτο γήπεδο παίρνεις ενέργεια. Και σήμερα η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, αυτό τρέφει τον αθλητή με ενέργεια»

Για το δίδυμο Αντετοκούνμπο – Γιόκιτς: «Πέρα από το ματσάρισμα και το τι έκανε ο καθένας, είδαμε γιατί αυτά τα δύο παιδιά είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχουν αυτό το κάτι παραπάνω, που σε κάνει top».

Για το δίδυμο Αντετοκούνμπο – Γιόκιτς: «Πέρα από το ματσάρισμα και το τι έκανε ο καθένας, είδαμε γιατί αυτά τα δύο παιδιά είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχουν αυτό το κάτι παραπάνω, που σε κάνει top».

Για την «40άρα» του Γιάννη: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μην ξεχνάμε πως άλλη η προσαρμογή των αμυνών εδώ και άλλη στις ΗΠΑ. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με ψηλά κορμιά. Αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το παιχνίδι του. Η διαφορά είναι πως ο Γιάννης έχει εξελιχθεί και έχει προσαρμοστεί στο πώς τον παίζουν. Γι’ αυτό και καταφέρνει να βρίσκει τις καλύτερες λύσεις για τον ίδιο και για την ομάδα».