Αισιόδοξος για το μέλλον αλλά και πικραμένος από το παρόν εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Κώστας Παπανικολάου μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Γερμανία ένα βήμα πριν την τελική 4άδα του φετινού Eurobasket 2022, με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας να στέκεται τόσο στις υπεραναλύσεις όσο και στο ότι η Ελλάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στους οικοδεσπότες…

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Οι 107 πόντοι είναι πάρα πολλοί. Από την αρχή του παιχνιδιού επιτρέψαμε στη Γερμανία να παίξει άνετα και αυτό τους δημιούργησε αυτοπεποίθηση και ήταν δύσκολο να το αλλάξουμε. Στο ημίχρονο είπαμε ότι έπρεπε να βγούμε δυνατά για να σπάσουμε το ρυθμό τους, αλλά δεν εμφανιστήκαμε έτοιμοι στις περιστάσεις και γι αυτό ήρθαν τα υψηλά ποσοστά.

Αναλύσεις και υπεραναλύσεις μπορούν να γίνουν πολλές. Εμφανιστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων και το κάναμε στο πιο σημαντικό παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι αποκοιμηθήκαμε. Αφήσαμε να νιώσουν άνετα στο παρκέ και να πάρουν αυτοπεποίθηση.

Κάθε αποκλεισμός είναι οδυνηρός. Δεν νομίζω ότι το ταξίδι αυτής της ομάδας τελείωσε. Είναι ένα ταξίδι με διάρκεια. Δεν ήρθε το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για τα επόμενα καλοκαίρια και ευελπιστώ όλοι να έρθουν με την ίδια δίψα και να δώσουμε ό,τι μπορούμε».