Η πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στην τελική φάση του EuroBasket ήταν η αφορμή να κινητοποιηθεί άμεσα το γυναικείο μπάσκετ. Έτσι, αντιπροσωπεία παικτριών της Εθνικής συναντήθηκε σήμερα (15/2) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, με θέμα συζήτησης την επανέναρξη της Α1 Γυναικών.

Στη συνάντηση έδωσαν το “παρών” οι αθλήτριες Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα Σπυριδοπούλου και Ιωάννα Δίελα, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και η μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Σοφία Κλιγκοπούλου.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Κατόπιν ενεργειών της διοίκησης της ΕΟΚ, αντιπροσωπεία αθλητριών της Εθνικής Ομάδας αποτελούμενη από τις Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα Σπυριδοπούλου και Ιωάννα Δίελα με τη συνοδεία του Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και της μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Σοφία Κλιγκοπούλου, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Θέμα συζήτησης ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, ενόψει και της συμμετοχής της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 2021. Δόθηκε διαβεβαίωση από τους εκπροσώπους της Πολιτείας ότι υπάρχει η βούληση και αν οι ειδικοί δώσουν το ΟΚ, ανάλογα με τις συνθήκες, είναι σε προτεραιότητα η επανέναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος».