Πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια των αθλητριών του μετά το πέρας της αναμέτρησης με την Εσθονία για την 3η στροφή της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Γυναικών, ο Πέτρος Πρέκας, ο οποίος ανέφερε πως με τη σημερινή (24/11) νίκη και διαχείρηση η Ελλάδα έκανε ένα βήμα προς το μπροστά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είναι πολύ σημαντικό που κάναμε ακόμα μια νίκη, πάμε ένα βήμα μπροστά. Πιστεύω ότι βγάλαμε μεγάλη ενέργεια και κάποιες φορές ήταν τόσο μεγάλη η ενέργεια που βγαίναμε εκτός ισορροπίας στην άμυνα και δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια.

Τα κορίτσια έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια σε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί τα παράθυρα είναι δύσκολα, καθώς οι ομάδες έχουν μεταβολές και είναι απρόβλεπτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα χρειαζόμαστε ξεκούραση για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι την Κυριακή με την Μ.Βρετανία.

Κρατάω την ενέργεια και την διάθεση. Το καλό είναι ότι κάναμε ροτέισον, έπαιξαν όλα τα κορίτσια και αυτό μας δίνει λίγο ακόμα αβαντάζ για τον αγώνα της Κυριακής».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής της Εσθονίας Κέσπαρς Ματζένιεκς:

«Παίξαμε απέναντι στην πρωτοπόρο του Ομίλου. Έχουμε αλλάξει την ομάδα μας από την προηγούμενη νίκη, καθώς τέσσερις παίκτριες που αποχώρισαν από την Εθνική και δεν ήρθαν οι αθλήτριες που είναι σε κολέγια στην Αμερική.

Έχουμε πλέον τη νέα γενιά και αυτός θα είναι ένας χρόνος αλλαγής. Μου άρεσε που η ομάδα μου ήταν μαχητική. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα».