Για ακόμα μια παρουσία της στο πλευρό της Εθνικής ομάδας των Γυναικών της χώρας μας μίλησε στην ΕΟΚ η εκ των άμεσων πρωταγωνιστριών της Ελλάδας στα παράθυρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Κατερίνα Σωτηρίου, η οποία τόνισε πως αφενός επιθυμεί να απολαύσει την κάθε στιγμή ξεχωριστά και αφετέρου να αφήσει το δικό της στίγμα ώστε να γίνει η εν λόγω φουρνιά ολοένα και καλύτερη.

Aναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είμαστε χαρούμενες που μαζευτήκαμε πάλι με την Εθνική Ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα και κάποια πράγματα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Από την πρώτη μέρα φαίνεται ότι μας έκανε καλό το καμπ, καθώς μας βοηθάει να προσαρμοστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα για τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θέλει συγκέντρωση και γρήγορη προσαρμογή, καθώς έχουμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας. Δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια και δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν. Πρέπει να δώσουμε βάση στις δυνάμεις μας, στα δυνατά μας σημεία και να είμαστε ανταγωνιστικές. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Βέβαια πάμε παιχνίδι παιχνίδι… Κοιτάμε αρχικά τον αγώνα με την Εσθονία το οποίο θα μας προετοιμάσει θεωρητικά για έναν ακόμη πιο δύσκολο αντίπαλο, τη Μ.Βρετανία που έρχεται πιο δυνατή σε σχέση με τον αγώνα που είχαμε δώσει πέρυσι.

Είναι ένα ακόμη παράθυρο για μένα… Όση κούραση και να υπάρχει όταν καλείσαι στην Εθνική είναι ένα εξαιρετικά όμορφο το συναίσθημα. Νιώθεις υπερηφάνεια και χαρά να είσαι με τις καλύτερες αθλήτριες. Προφανώς και απολαμβάνω τη στιγμή σαν να είναι η τελευταία.

Κατά καιρούς κορίτσια από τις μικρές Εθνικές έρχονται στη Γυναικών για εμπειρίες και να μπαίνουν στο κλίμα. Είμαι και εγώ παιδί αυτής της διαδικασίας. Είμαστε χαρούμενες που έχουμε μαζί τα κορίτσια. Είναι ένα όμορφο και περίεργο συναίσθημα και χαίρομαι να τις βλέπω στην εθνική ομάδα. Όπως τους είπα… ‘με προλάβατε στην εθνική λίγο πριν το τέλος’.

Εννοείται ότι παίζουμε μαζί και το λέμε από την αρχή. Θέλουμε αυτή η Εθνική να είναι η αγαπημένη μας ομάδα. Αυτό είναι για τις παλιές και θέλουμε να είναι και για τις καινούριες. Να παίζουμε μαζί με έναν κοινό στόχο».