Για το μεγάλο στόχο της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας των Γυναικών της χώρας μας στην τελική φάση του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ η Άρτεμις Σπανού. 

 

Αναλυτικά:

Στην τελική ευθεία για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2023 μπαίνει η Εθνική Γυναικών έχοντας μπροστά της τα δύο τελευταία παιχνίδια για τα προκριματικά με Πορτογαλία και Εσθονία.

Η Αρτεμις Σπανού μιλώντας για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής δεν κρύβει ότι θέλει να κλείσουν έτσι όπως άρχισαν… «Είναι δύο παιχνίδια που θέλουμε να κερδίσουμε και να κλείσουμε το παράθυρο θετικά, έτσι όπως το ξεκινήσαμε. Ξέρουμε ότι η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά οπότε θα πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να κερδίσουμε τους αντιπάλους».

Η πρόκριση σε ένα ακόμα Ευρωμπάσκετ είναι ένα μεγάλο κίνητρο για όλες τις αθλήτριες της ομάδας… «Είναι μεγάλο το κίνητρο να περάσουμε το καλοκαίρι στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Εμείς με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάσαμε από την έναρξη των προκριματικών έχουμε καταφέρει να είμαστε μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου μας. Οπότε πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, με την Πορτογαλία όπου θα είναι και το πιο σημαντικό. Δεν έχουν κριθεί όλα ακόμα, πρέπει να μείνουμε με το κεφάλι χαμηλά με συγκέντρωση και ο,τι έχουμε κάνει στα προηγούμενα παράθυρα να επαναλάβουμε και στα δύο τελευταία παιχνίδια».

Η Αρτεμις Σπανού μίλησε και για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής με αντίπαλο την Πορτογαλία. «Είναι μια σκληρή ομάδα, την είχαμε αντιμετωπίσει και τον Νοέμβριο του 2021 στην Ξάνθη. Ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα που έχει ακόμα ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκριση. Θέλει να μας κερδίσει, παίζει στη χώρα της και ο κόσμος θα είναι μαζί της. Έχουν και αυτοί το κίνητρο της πρόκρισης. Θα μπουν λοιπόν δυνατά, θα πιστεύουν ότι μπορούν να μας κερδίσουν, οπότε από την πλευρά μας θα πρέπει να μπούμε από την πρώτη στιγμή με το μυαλό και το σώμα ”δυνατό”».