Το δικό της σχόλιο μετά και από την ήττα της Εθνικής ομάδας των Γυναικών στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το Μαυροβούνιο το μεσημέρι της Πέμπτης (15/6) η Εβίνα Σταμάτη, η οποία τόνισε πως η ομάδα του Πέτρου Πρέκα πρέπει να παρουσιαστεί αισθητά καλύτερη στην άμυνα.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πληρώσαμε την αδυναμία μας στο επιθετικό ριμπάουντ από το οποίο δεχτήκαμε πολλούς πόντους, ενώ δεν πήγαμε καλά στο ‘’ένας εναντίον ενός’’ στην άμυνα. Είναι πολλοί οι 74 πόντοι που δεχτήκαμε. Το ξεχνάμε όμως αυτό και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη Λετονία. Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα και εμείς πάμε να διορθώσουμε τα λάθη του αγώνα με το Μαυροβούνιο.

Πρέπει να  παίξουμε άμυνα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας και το μεγάλο μας όπλο. Η άμυνα μας δίνει την παραπάνω ώθηση και στην επίθεση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε την μπάλα μέσα από το διχτάκι. Πρέπει να παίξουμε άμυνα, να εξασφαλίσουμε το ριμπάουντ ώστε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Σε αυτό είμαστε καλοί, αλλά επαναλαμβάνω πρέπει πρώτα να παίξουμε άμυνα.

Σίγουρα δεν τα παρατάμε. Δώσαμε το πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο το οποίο και έπρεπε να κερδίσουμε… Κοιτάμε την επόμενη μέρα και για μας υπάρχει μόνο η Λετονία στο μυαλό μας».