Η Εθνική Εφήβων όπως φαίνεται κατέβηκε στο Eurobasket U18 με στόχο να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Μάλιστα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλέον βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του θεσμού και θα αντιμετωπίσει την Τουρκία για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πριν από τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Ωστόσο το κλίμα που πηγάζει στην Εθνική Εφήβων είναι εξαιρετικό. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Καμπερίδης και Κώστας Καμπουρίδης δήλωσαν στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ ότι δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο και ότι η Εθνική μπορεί να πετύχει το «αδύνατο» και να εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά του Eurobasket U18. Σίγουρα απ’ τις δηλώσεις των διεθνών μας και μόνο καταλαβαίνει κανείς πόσο πίστη και δίψα υπάρχει για διάκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των διεθνών μας:

«Η παρουσία στους οχτώ είναι γεγονός. Η Εθνική Εφήβων κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Λετονίας στη φάση των 16.

Και τώρα καλείται να προσπεράσει ένα ακόμη εμπόδιο: Την αήττητη ομάδα της Τουρκίας. Το βραβείο είναι πολύτιμο, καθώς θα φέρει την ελληνική ομάδα στους ημιτελικούς πια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18. Ο Γιώργος Καμπερίδης και ο Κώστας Καμπουρίδης είναι δύο από τους παίκτες που έχουν το δικό τους μερίδιο στην πορεία της ομάδας».

Όσον αφορά για την νίκη επί της Λετονίας απάντησαν:

«Άμυνα. Το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα και η ομαδική δουλειά. Η νίκη προήρθε από την άμυνα, την ομαδικότητα και στις δύο άκρες του παρκέ, αλλά και το πάθος που βγάλαμε. Μείναμε συγκεντρωμένοι και παίξαμε με όλη μας την ενέργεια για να πάρουμε αυτό που θέλαμε».

Στην πορεία ο Καμπερίδης ανέφερε: «Όλοι τα δώσαμε όλα για την νίκη. Αυτή ήταν που μας έσπρωξε όλους. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση».

Ενώ ο Καμπουρίδης συμπλήρωσε: «Ήταν μεγάλη η θέληση, η επιθυμία να βρεθούμε στους οχτώ. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που αρκετοί θεωρούσαν «αδύνατο». Ε, κι εμείς θέλαμε να δείξουμε πως είναι δυνατό. Ο καθένας έπαιξε για την ομάδα και έδωσε το 100% μέσα στο γήπεδο».

Όσον αφορά τον στόχο που πραγματοποιήθηκε και τη συνέχεια, τόνισαν:

«Ήταν στόχος η οχτάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα επαναπαυθούμε. Αυτό σημαίνει απλά πως έχουμε έναν άλλο στόχο μπροστά μας και θα τα δώσουμε όλα με την Τουρκία (Καμπερίδης)».

«Αυτό που έγινε είναι πως με την πρόκριση στους προημιτελικούς μας έφυγε το άγχος. Δεν θα υπάρχει στον αγώνα με την Τουρκία. Αυτό που θα υπάρχει σίγουρα και πάλι θα είναι η επιθυμία μας για νίκη και για τη νίκη θα παίξουμε, όπως σε κάθε αγώνα (Καμπουρίδης)».

Για τον αγώνα με την Τουρκία ανέφεραν: «Δεν φοβόμαστε την Τουρκία”, για να προσθέσουν: “Είναι καλή ομάδα, το γνωρίζουμε, αλλά αν παίξουμε με πάθος και ενέργεια μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ενώ τέλος, η Εθνική Εφήβων θα αποφύγει αυτό το «ψυχοφθόρο» 9-16 και τις σκέψεις υποβιβασμού που κυνηγούν τις ομάδες που αγωνίζονται στο γκρουπ αυτό και χωρίς άγχος θα συνεχίσει. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βλασσόπουλος, έκανε λόγο για «κερασάκι στην τούρτα», αν έρθει και η πρόκριση στα ημιτελικά. 

Ο Κωνσταντίνος Καμπουρίδης συνηγορεί: «Όλες οι ομάδες είναι καλές πια. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα όμως που να ξεχωρίζει. Θα βγάλουμε όλο το πάθος μας για μια νίκη απέναντι στην Τουρκία». Μην νομίζετε πως η άποψη του Γιώργου Καμπερίδη απέχει: «Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε μια δυνατή ομάδα, παίζουμε με πάθος. Μπορούμε… Και μένει να το αποδείξουμε στον αγώνα με την Τουρκία».