Όπως νωρίτερα και ο Βαγγέλης Ζιάγκος έτσι κι ο Λευτέρης Λιοτόπουλος μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας στάθηκε στα ζητήματα των πυρκαγιών στη χώρα μας και όχι μόνο στο μπασκετικό κομμάτι της πρόκρισης στους οκτώ του Ευρωμπάσκετ Εφήβων. 

 

Αναλυτικά…

Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος έκανε την καλύτερη συνολικά εμφάνισή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και βοήθησε την ελληνική ομάδα να φτάσει στη νίκη επί της  Φινλανδίας και την πρόκριση στους προημιτελικούς.

«Θέλαμε πολύ τη νίκη, όλοι μας, όχι μόνο εγώ», τόνισε ο Έλληνας γκαρντ, που έδειξε να μπαίνει αποφασισμένος στο παρκέ από το πρώτο λεπτό: «Έχουμε στόχο να πάμε στην τετράδα και μετά…»

Η σκέψη υπάρχει, αλλά η κουβέντα σταματά εκεί. Ξέρουν και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του και κυρίως το τεχνικό επιτελείο πως αυτό το κλασικό «παιχνίδι με παιχνίδι» είναι ο σωστός τρόπος: «Έτσι είναι… Εμείς έχουμε ως στόχο να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που κάνουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Να παίζουμε ως ομάδα και να δείχνουμε την αγωνιστική ταυτότητά μας».

Η πορεία της Εθνικής Ομάδας είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά ο Λιοτόπουλος τονίζει πως κάπου ήταν και θέμα ρυθμού: «Ναι, πιστεύω πως μας λείπει ακόμη η σταθερότητα ίσως. Για παράδειγμα με την Ισπανία κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι, ενώ με τη Δανία ένα πολύ καλό. Πρέπει να βρούμε το ρυθμό μας και να μένουμε σε αυτά που λέμε κάθε μέρα, να παίζουμε ως ομάδα, γιατί με την Ισπανία δεν το κάναμε αυτό. Να κρατήσουμε τη φιλοσοφία μας πρέπει, να παίζουμε ο ένας για τον άλλον».

Επόμενος αντίπαλος θα είναι η Γερμανία, μια ομάδα που έχει ψηλά κορμιά και μπορεί να παίξει δυνατά: «Η Γερμανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, παίζει πολύ σκληρά και το πρώο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην την υποτιμήσουμε. Παίζουμε κάθε φορά για το καλύτερο και απέναντί μας βλέπουμε έναν αντίπαλο που θέλει να νικήσει».

Η σημερινή μέρα ήταν και ιδιαίτερη με διαφορετικό τρόπο, αφού στη διάρκεια της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Στράτος Καλλιοντζής: «Θέλαμε όλοι να νικήσουμε και για τον Στράτο, τον αδελφό μας, γιατί εδώ είμαστε μια οικογένεια. Και παίζαμε και για τον Χιτικούδη που ταλαιπωρήθηκε με την γαστρεντερίτιδα… Θέλαμε τη νίκη και για τα παιδιά αυτά».

Πριν καν γίνει οποιαδήποτε σχετική ερώτηση ο Λιοτόπουλος ζητά να προσθέσει κάτι: «Παίζουμε το μπάσκετ μας, αλλά το μυαλό μας είναι στις πυρκαγές που καίνε τη χώρα μας, την πατρίδα μας, και τους δύο νεκρούς πιλότους… Αυτό μόνο…»