Την ανάλυση του αποψινού (27/7 – 16.30) αντιπάλου της Εθνικής μας ομάδας των Εφήβων έκανε ο Ιωσήφ Νικολαϊδης, άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου στον πάγκο της Ελλάδας, που σχολίασε τα κλειδιά για την πρόκριση κόντρα στη Γερμανία.

 

Αναλυτικά…

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει την Γερμανία για μια θέση στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 σήμερα (27/6, 16.30, ΕΡΤ3). Ο Ιωσήφ Νικολαϊδης, εκ των συνεργατών του Βαγγέλη Ζιάγκου στην τεχνική ηγεσία της ελληνικής ομάδας, μιλά για το παιχνίδι των σημερινών μας αντιπάλων.

Τα πρώτα λόγια του Νικολαϊδη όμως δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με μπάσκετ. Έχει να κάνει με αυτό που είναι στο μυαλό όλων αυτές τις μέρες: «Το πρώτο που θέλουμε να πούμε είναι συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους αυτές τις μέρες με τις πυρκαγιές και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε αυτούς που έχουν χάσει τις περιουσίες τους με όλα συμβαίνουν στη χώρα μας».

Η σκέψη στρέφεται ξανά στην πραγματικότητα που βιώνει πια η ομάδα στη Σερβία και τον αγώνα που ακολουθεί: «Η Γερμανία είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει με συνέπεια και στις δύο άκρες του γηπέδου, επιθετικά και αμυντικά. Έχουν δύο παίκτες που παίρνουν το 50% των προσπαθειών και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεπείς απέναντί τους στο κομμάτι αυτό. Οι Γερμανοί πηγαίνουν πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και παίρνουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Υπάρχουν φορές που πηγαίνουν και τρεις και τέσσερις παίκτες στο επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην αμυντική ισορροπία όταν επιστρέφουμε πίσω στην άμυνα, γιατί είναι ομάδα που προσπαθεί να τρέξει. Σε ό,τι αφορά το δικό μας παιχνίδι πρέπει να είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε επιθετικά, να παίξουμε ομαδικά και ο ένας για τον άλλον. Η ομάδα έχει αρκετό ταλέντο και πρέπει να βγάλει ομαδική αντίδραση μέσα στο παιχνίδι και να δείξει τις αρετές που έχει».