Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας των Κορασίδων επί του αντίστοιχου ηλικιακά συγκροτήματος της Τσεχίας για την 3η και τελευταία ημέρα της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Λυδία Χατήρα μίλησε στο επίσημο site της ΕΟΚ και εξέφρασε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της εν όψει της νοκ άουτ φάσης του θεσμού, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Γιάννη Κτιστάκη. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Σήμερα ήμασταν στην καλύτερη ημέρα έχω να πω. Σήμερα ήμασταν στην καλύτερη ημέρα έχω να πω, προετοιμαζόμαστε ένα μήνα τώρα, έχουμε κάνει πολύ δουλειά και στα πάντα. Άμυνες, σουτ, έχουμε δει παιχνίδια, έχουμε δώσει αγώνες προετοιμασίας. Μας αξίζει να έχουμε τέτοια αποτελέσματα και ελπίζουμε να χαρούμε ξανά στη διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως καμία μας δεν έχει παίξει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξανά. Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο δύσκολο για εμάς. Και η προετοιμασία στην αρχή μας φάνηκε δύσκολη, αλλά το καλό είναι γινόμαστε ομάδα, έχουμε καλό κλίμα και βοηθάει η μία την άλλη κι αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη μας.

Προσπαθούμε να ξεκουραστούμε, γιατί είναι συνεχόμενοι οι αγώνες και είναι κάτι στο οποίο προσαρμοζόμαστε”, τονίζει και παραδέχεται πως ένα από τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, αυτό το “στο τραπέζι δεν μιλάμε” δεν θα βρει ποτέ εφαρμογή στο δικό τους τραπέζι: “Μιλάμε στο φαγητό, κάποιες φορές και πάρα πολύ, αλλά το ευχαριστιόμαστε, γιατί έχουμε ωραίο κλίμα. Χρειάζονται κι αυτά… Ποια κάνει τις περισσότερες πλάκες; Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω μία ή δύο… Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλές φέτος που μας κάνουν να γελάμε πάρα πολύ. Καλό θα ήταν μια θέση στην οχτάδα”.