Η Εθνική Κορασίδων άγγιξε το θαύμα για ένα ημίχρονο. Μετά η Ισπανία την προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα. Η Ελλάδα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ για ένα ημίχρονο, στη συνέχεια όμως κατέρρευσε και έμεινε εκτός τετράδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων του Ματοσίνιος. Ο Γιάννης Κτιστάκης, πάντως, έδωσε για πολλοστή φορά συγχαρητήρια στις παίκτριες του…

«Θεωρώ ότι φανήκαμε ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα πολύ ποιοτική όπως είναι η Ισπανία. Η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλή, με σωστές συνεργασίες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία αύξησε την πίεσή της στην περιφέρεια και αναγκαστήκαμε σε πάρα πολλά λάθη. Ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε τη διαφορά ύψους κοντά στο καλάθι μας και με αυτή την τακτική κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ευελπιστούμε ότι από εδώ και πέρα θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις θέσεις 5-8. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την πολλή καλή προσπάθεια», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ»

Η Αριστέα Παρασκευοπούλου είπε από τη μεριά της: «Στην αρχή ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν μέσα στον αγώνα και παλεύαμε για το καλύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε λάθη, δεχτήκαμε αιφνιδιασμούς και η Ισπανία πήρε διαφορά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου για την προσπάθεια. Δείξαμε καλό πρόσωπο, βγάλαμε πάθος και ψυχή».

Όσον αφορά στη συνέχεια της διοργάνωσης και τις θέσεις 5-8, η Ελληνίδα διεθνής τόνισε: «Τον αρχικό μας στόχο τον που ήταν η παραμονή στην 1η Κατηγορία, τον έχουμε πετύχει και γρήγορα. Θέλουμε να μείνουμε δυνατές και ενωμένες και να πάμε όσο γίνεται καλύτερα στην συνεχεία. Έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε, να μαζέψουμε δυνάμεις και να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για τους δύο τελευταίους αγώνες. Περιμένουμε τον αντίπαλό μας και ξεκινήσουμε την δουλειά για το συγκεκριμένο παιχνίδι».