Η Εθνική Νεανίδων ρίχνεται στην μάχη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας την προσεχή Παρασκευή (30/6), με τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιάννη Κτιστάκη να τονίζει ότι ο αντικειμενικός μας στόχος είναι η άνοδος. Από εκεί κι έπειτα ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι στην “Γαλανόλευκη” υπάρχει τόσο ταλέντο όσο και διάθεση για επιτυχία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αντικειμενικός μας στόχος είναι η άνοδος. Υπήρξε το πρόβλημα με την προετοιμασία, καθώς δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε πριν τις 15 Ιουνίου λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων. Εξαιτίας της μικρής προετοιμασίας δεν μπορέσαμε να δώσουμε περισσότερα από τέσσερα φιλικά.  Τα δύο  πρώτα με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν αρκετά εύκολα και με την Κροατία από την άλλη αρκετά  δύσκολα, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο».

Όλο το διάστημα της προετοιμασίας η Εθνική Νεανίδων δούλεψε σε έντονους ρυθμούς με τον Γιάννη Κτιστάκη να αναφέρεται στον «χαρακτήρα» της ομάδας… «Έχουμε κάποια κορίτσια που παίζουν μαζί στις ομάδες τους τα τελευταία χρόνια αλλά και στις μικρές εθνικές. Προσπαθούμε να βρούμε τους κατάλληλους συνδυασμούς για να αποκτήσει ομοιογένεια αυτή η ομάδα. Το αμυντικό κομμάτι είναι κάτι που διακρίνει την Εθνική Νεανίδων, καθώς κρατάμε καλές ομάδες σε χαμηλά σκορ. Έχουμε από την άλλη πρόβλημα στην επίθεση γιατί δεν σκοράρουμε εύκολα. Υπάρχουν αθλήτριες που έχουν επιθετικό προσανατολισμό και με τα παιχνίδια που έρχονται θα βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Στην ομάδα μας υπάρχει ταλέντο και διάθεση».

Αντίπαλοι στον Γ’ Όμιλο για την Εθνική Νεανίδων θα είναι Ρουμανία, Αυστρία και Λουξεμβούργο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να επισημαίνει. «Με προσοχή και  αγωνιστικότητα αρχής γενομένης από τον αγώνα με το Λουξεμβούργο θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε ένα ένα τα εμπόδια. Όταν τελειώσουν τα παιχνίδια θα δούμε και τις διασταυρώσεις. Εμείς θα διασταυρωθούμε με τον Δ’ Όμιλο όπου συμμετέχει και η γηπεδούχος Βουλγαρία».