Το γεγονός πως η Ελλάδα άξιζε την άνοδο από την Β Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων στην Α σχολίασε ο Γιάννης Κτιστάκης μετά το πέρας του τουρνούα που βρήκε τη χώρα μας στην 3η θέση του βάθρου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες μου για την κατάθεση ψυχής σε όλο το τουρνουά. Θεωρώ ότι η τρίτη θέση αδικεί την προσπάθεια όλων των συντελεστών της ομάδας.

Η ομάδα με περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας και κάποια προβλήματα τραυματισμών ουσιαστικά άξιζε την άνοδο, αλλά ποτέ δεν την κατέκτησε λόγω του ότι φέτος σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις μόνο οι δύο πρώτοι ανέβηκαν στην Α΄ Κατηγορία.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου Γιάννης Παπούλης και Αναστασία Γουναρά, καθώς και ο γυμναστής Δημήτρης Δοξάκης προσπαθήσαμε αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος και η ομάδα σε κάθε αγώνα παρουσιάζονταν ολοένα και καλύτερη.

Να μην ξεχνάμε ότι χάσαμε μόνο δύο αγώνες, με έναν πόντο από το Λουξεμβούργο και με 4 πόντους από την Κροατία και είναι οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό».