Την Αλβανία θα αντιμετωπίσει αύριο (14/7, 15:00) η Ελλάδα στο 1ο European Challenger Νέων Γυναικών, το οποίο άρχισε σήμερα (13/7) στο Γερεβάν της Αρμενίας και θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουλίου. Πέρα από την οικοδέσποινα Αρμενία και την Αλβανία, η Εθνική U20 βρίσκεται στον ίδιο όμιλο (τον 4ο) με την Ελβετία και την Ουκρανία.

Η προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών, Ελένη Μίχα, μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δίνεται στις αθλήτριες η ευκαιρία να μπουν σε επίσημους διεθνείς αγώνες χωρίς το άγχος της ανόδου ή του υποβιβασμού και να μπορέσουν να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν στην καριέρα τους. Υπάρχουν νέα κορίτσια στην ομάδα που ηλικιακά θα μπορούν να είναι και του χρόνου στην συγκεκριμένη Εθνική.

Στον όμιλό μας έχουμε κάποιες ομάδες ισχυρές και κάποιες άλλες φαινομενικά αδύνατες που προσφέρονται για δυνατά παιχνίδια. Πάντα πάμε για το καλύτερο. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε όσο γίνεται περισσότερο και εύχομαι να είμαστε υγιείς. Στην πρεμιέρα μας έχουμε ένα θεωρητικά βατό παιχνίδι με αντίπαλο την Αλβανία. Η αποχή αθλητριών από τα γήπεδα είναι εμφανής χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα που είμαστε μαζί έχω κάποιο παράπονο από την προσπάθειά τους».

Τα σημερινά αποτελέσματα του 4ου ομίλου:

Αλβανία – Ουκρανία 80-78
Ελβετία – Αρμενία 88-51

Το αυριανό πρόγραμμα (14/7):

15.00 Ελλάδα – Αλβανία
18.00 Ουκρανία – Ελβετία
Ρεπό: Αρμενία

Διαβάστε εδώ ό,τι χρειάζεται να γνωρίσετε για τα FIBA Youth Challengers που θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι.