Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε για την Εθνική Νέων Γυναικών στα Σκόπια. Η ήττα από το Ισραήλ άφησε την Ελλάδα εκτός τετράδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 Β’ κατηγορίας και το όνειρο της επιστροφής στην 1η κατηγορία, έμεινε ανεκπλήρωτο.

Η αρχηγός Ιωάννα Χατζηλεοντή και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θάνος Νίκλας μίλησαν στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ μετά το τέλος της αναμέτρησης, τονίζοντας ότι αυτή η γενιά έχει πολύ μέλλον, κι ας μην τα κατάφερε στα Σκόπια.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια. Πολλά βρέθηκαν σε άσχημη μέρα επιθετικά με πολλά λάθη και πολλά άστοχα σουτ κάτι που μας χαλάσαμε το μυαλό και μας άγχωσε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε 17 λάθη, 53% στις ελεύθερες βολές, 16% στο τρίποντο συνολικά», τόνισε ο Θάνος Νίκλας.

«Προσπαθήσαμε από την άμυνά μας να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Το καταφέραμε αλλά δυστυχώς στο τέλος ξαναχάσαμε τη συγκέντρωσή μας με αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι. Έχουμε άλλους δύο αγώνες μπροστά μας στους οποίους θα παρουσιαστούμε ως ομάδα για να πάρουμε τις νίκες και να τελειώσουμε με αυτόν τον τρόπο το τουρνουά. Δεν υπάρχει χρόνος να σκύψουμε το κεφάλι. Είμαστε εκτός στόχων, το ξέρουμε», συνέχισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής.

«Μιλάμε όμως για μια γενιά που έχει φέρει δύο ανόδους, μια γενιά που είναι απόλυτα επιτυχημένη, μια γενιά στην οποία οφείλουμε να δώσουμε τον απαραίτητο σεβασμό για όσα έχει πετύχει και να μην την «κρεμάσουμε» με σχόλια. Ας τους δώσουμε μια φορά συγχαρητήρια και στην αποτυχία. Για μένα μπορούν να σχολιάσουν όσο θέλουν, αλλά όχι τα κορίτσια, όχι αυτή τη γενιά που έχει φέρει ήδη επιτυχίες και που σίγουρα θα φέρει και στο μέλλον».

ΧΑΤΖΗΛΕΟΝΤΗ: «ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ»

«Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά. Το παιχνίδι χάθηκε, αλλά θα πρέπει να δούμε τους δύο επόμενους αγώνες για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη. Το θέλουμε αυτό. Να παίξουμε ως ομάδα και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θα πρέπει λίγο να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να δούμε τι κάναμε λάθος, να διορθώσουμε όσο περισσότερα πράγματα μπορούμε και να δούμε το επόμενο παιχνίδι, να πάμε καλύτερα.

Γενικά είμαι στενοχωρημένη λίγο παραπάνω γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Είναι η τελευταία μου «μικρή» εθνική και δεν έχει φάιναλ φορ, δεν έχει άνοδο. Τα σκέφτομαι αυτά κι εγώ και άλλες κοπέλες, αλλά σκέφτομαι πως το τουρνουά δεν τελείωσε σήμερα. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας. Θέλαμε τη νίκη, θέλαμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν ήρθε. Είναι κάτι που το θέλω πολύ και μακάρι να έρθει στο μέλλον».