Αν και ο τραυματισμός του Αμπόση επηρέασε την απόλυτη χαρά στις τάξεις της Εθνικής ομάδας των Παίδων μετά και την δεύτερη συνεχόμενη πρόκρισή της σε τελική οκτάδα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, o Βαγγέλης Ζιάγκος στάθηκε στο απαραίτητο step up που έκαναν όλοι οι παίκτες του κόντρα στην Λετονία το βράδυ της Τρίτης (16/8).

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας τεχνικός, αν και τόνισε ένα δείγμα έλλειψης ενέργειας που οφείλεται ενδεχομένως στο κλειστό rotation εξαιτίας των απουσιών, τόνισε πως η Εθνική περιμένει με την ίδια δίψα τον αυριανό (17/8) της αντίπαλο (Ισραήλ ή Σερβία).

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Η ομάδα αυτή αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας, όχι μόνο για τα ως τώρα αποτελέσματα, αλλά και γιατί αντιμετωπίζει το πρόβλημα ως πρόκληση και την αντιξοότητα ως ευκαιρία.

Μετά την απώλεια του Λιοτόπουλου και το step up των υπολοίπων γκαρντ της ομάδας, σήμερα ήρθε ο τραυματισμός του Αμπόσι που έδωσε έναυσμα στα άλλα forwards της ομάδας να βγουν μπροστά, όπως ο Σπάρταλης, ο Αβδάλας και ο Ροζακέας, χωρίς να υστερήσει κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά στην προσπάθεια που κατέβαλλε.

Υπήρχε απόψε ένα έλλειμα ενεργειακό, που είναι πλέον το βασικό ζήτημα που καλούμαστε να διαχειριστούμε, κυρίως λόγω του μειωμένου rotation σε ένα τουρνουά με συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς χρόνο αποκατάστασης. Περιμένουμε τον αυριανό μας αντίπαλο με την ίδια δίψα και με ακόμα υψηλότερο κίνητρο».