Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας (IdEF) προσφέρει την δυνατότητα στις νέες και τους νέους να σπουδάσουν Φυσική Αγωγή με ειδίκευση στο Μπάσκετ και να αποκτήσουν το κρατικό γαλλικό πτυχίο της Σορβόννης που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και δίνει δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Επικεφαλής καθηγητής είναι ένας καταξιωμένος Έλληνας προπονητής, ο Θανάσης Παπαχατζής.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Ειδικότητα προπονητής μπάσκετ με επικεφαλής καθηγητή τον Θανάση Παπαχατζή στο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF

Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας (IdEF) προσφέρει την δυνατότητα στις νέες και τους νέους να σπουδάσουν Φυσική Αγωγή με ειδίκευση στο Μπάσκετ και να αποκτήσουν το κρατικό γαλλικό πτυχίο της Σορβόννης που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και δίνει δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η διάρκεια των σπουδών είναι τριετής ή τετραετής και τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική γλώσσα είτε με φοίτηση στην Αθήνα, είτε εξ αποστάσεως.

Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας αποτελεί ακαδημαϊκό συνεργάτη της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ είναι υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Ειδικότητα Μπάσκετ: Επικεφαλής καθηγητής στο Μάθημα Ειδικότητας Μπάσκετ είναι ο Θανάσης Παπαχατζής, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ και με μεταπτυχιακό τίτλο από το North Carolina, το πανεπιστήμιο του Μάικλ Τζόρνταν και του αείμνηστου θρυλικού προπονητή Ντιν Σμιθ, τις προπονήσεις του οποίου ο Παπαχατζής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στα δύο χρόνια παραμονής του στις ΗΠΑ.

Ο Παπαχατζής μετά την επιστροφή του από το Νορθ Καρολάινα εργάστηκε ως συνεργάτης προπονητής στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο του Καναδά το 1994 και το Ευρωμπάσκετ του ’95 και σε αμφότερες τις διοργανώσεις η «επίσημη αγαπημένη» κατέκτησε την τέταρτη θέση, στον Παναθηναϊκό και συμμετείχε στην κατάκτηση της πρώτης στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ Ευρωλίγκας, το 1996 στο Παρίσι, σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο και άλλες ελληνικές ομάδες.

Έχει εργαστεί, επίσης,ως ασίσταντ κόουτς στην ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν και στην κινεζική Shandong Golden Stars. Ακόμα ως πρώτος προπονητής στον Απόλλωνα Πάτρας και στον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου.

Υποτροφίες: Σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία παρέχονται 5 υποτροφίες φοίτησης 50% σε κάθε Αθλητική Ομοσπονδία για το  Πρόγραμμα «Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού». Οι  Υποτροφίες αφορούν τους αθλητές που θα δηλωθούν από την ΕΘΝΟΑ, κατόπιν πρότασης των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ισχύει μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των σπουδών των Υποτρόφων (1 έως 4 έτη) και καλύπτει το 50% των διδάκτρων στο Κολλέγιο, ήτοι €3.000 ετησίως. Η υποχρέωση των Υπότροφων θα είναι η καταβολή της εγγραφής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ήτοι €900 ετησίως, και του υπόλοιπου 50% των διδάκτρων, ήτοι €3.000 ετησίως.

Εγγραφές: Για την εγγραφή με Υποτροφία απαιτείται κατάθεση δήλωσης της ΕΘΝΟΑ προς το Κολλέγιο, κατόπιν πρότασης των Αθλητικών Ομοσπονδιών που θα επιβεβαιώνουν το δικαίωμα χρήσης της Υποτροφίας από τους προτεινόμενους αθλητές.

Επισημαίνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των υποτροφιών, οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής.

Πρώτος κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 30 Αυγούστου για αιτήσεις έως 7 Αυγούστου.

Δεύτερος κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 30 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις έως 11 Σεπτεμβρίου.

Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται από την ΕΘΝΟΑ : (210 68 78815, 210 6878912) email : [email protected] η και στην ιστοσελίδα του IdEF www.idef.gr