Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έριξε ομοβροντίες κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ και πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου της Ομοσπονδίας «υπεύθυνο» που δεν έχουν γίνει ακόμα εκλογές στην ΕΟΚ και τόνισε ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος «θεωρεί πως είναι κράτος εν κράτει».

Αναλυτικά ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM»:

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Ο κύριος Βασιλακόπουλος θεωρεί πως είναι κράτος εν κράτει. Εκ των πραγμάτων θα υπάρξει και στο μπάσκετ ανανέωση, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ύστερα από μία ταλαιπωρία που πραγματικά δεν χρειαζόταν. Ο νόμος ορίζει ρητά πως δεν μπορεί να είναι πρόεδρος το ίδιο πρόσωπο εφόσον έχει περάσει το όριο ηλικίας ή το όριο θητειών. Ο κύριος Βασιλακόπουλος τα έχει περάσει και τα δύο».

Γα την διοίκηση Πρωτοδικείου που υπάρχει στην ΕΟΚ και το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμα εκλογές στην Ομοσπονδία του μπάσκετ: «Στο μπάσκετ δεν έχουν γίνει εκλογές και η ευθύνη πάει στο ακέραιο στον κύριο Βασιλακόπουλο, διότι θα έπρεπε και ο ίδιος ως απερχόμενη διοίκηση να βοηθήσει να γίνουν οι εκλογές με σωστές διαδικασίες και να έκλεινε την πορεία του στην ΕΟΚ με λαμπρά σχόλια και με ευχάριστες εικόνες.

Το να σύρεται η δεύτερη μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας στα δικαστήρια για να οριστεί διοίκηση και όλα όσα γίνονται, είναι τουλάχιστον οδυνηρό.

Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, χιλιάδες αθλητές, εκατοντάδες σωματεία που περιμένουν να τελειώσει η διαδικασία.

Πλέον, δυστυχώς περιμένουμε τη δικαιοσύνη που έχει τον λόγο. Εμείς βάλαμε το πλαίσιο και τους κανόνες, τα οποία ακολουθήθηκαν από το σύνολο των ομοσπονδιών, ολυμπιακών και μη, έγιναν εκλογές με απόλυτη διαφάνεια παντού».

Για τις εκλογές στις άλλες Ομοσπονδίες: «Τα αποτελέσματα των εκλογών σε 24 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Σε κάποιες το πουλόβερ ξηλώθηκε ολοσχερώς, σε κάποιες άλλες λιγότερο.

Είχαμε 98% συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, με απόλυτη διαφάνεια, των νόμιμων ενεργών σωματείων που είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Έχουμε ανανέωση της τάξης του 83% σε επίπεδο προέδρων, 20 από τους 24 προέδρους είναι καινούργιοι και έχουμε 83% ανανέωση στα μέλη των διοικήσεων» σχολίασε αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης και συνέχισε:

Είναι η πρώτη φορά που μόνο για τις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες έχουμε 57 Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές που συμμετέχουν στη διοίκηση, όπως για πρώτη φορά συμμετέχει εκπρόσωπος αθλητών με δικαίωμα ψήφου. Αυτά όλα είναι επιτυχία».