Όχι, πως δεν το έχει πει. Ο Λευτέρης Αυγενάκης το έχει πει πολλές φορές. Το είπε και επίσημα με το Νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο, που έχει τεθεί πια σε δημόσια διαβούλευση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού το επανάλαβε και σήμερα στην Βουλή ξεκαθαρίζοντας σε ομιλία του ότι όποιο σωματείο δεν εγγραφεί στο Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ έως τις 31 Αυγούστου θα υποστεί «έξωση» και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί γήπεδα της ΓΓΑ και των Δήμων για τις προπονήσεις και τους αγώνες του!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπενθύμισε ότι έχει δοθεί παράταση ως τις 31 Αυγούστου 2021 στα Σωματεία για να εγγραφούν στο Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ. Οποιος σύλλογος δεν κατορθώσει να εγγραφεί εκεί ως τις 31/8 τότε θα του γίνει «έξωση» και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί γήπεδα της ΓΓΑ και των Δήμων για τις προπονήσεις και τους εντός έδρας αγώνες του!

Αν δηλαδή έχει ως έδρα γήπεδο της ΓΓΑ ή κάποιο Δημοτικό Γήπεδο, τότε για να προπονείται και να παίζει εκεί θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Μητρώο. Αν δεν εγγραφεί θα… ξεσπιτωθεί και δεν θα έχει γήπεδο!

Αναλυτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε στην Βουλή για το όλο θέμα:

«Να υπενθυμίσω ότι στο σχέδιο νόμου μας που βρίσκεται στη Διαβούλευση, προβλέπουμε παράταση έως τις 31 Αυγούστου, προκειμένου όλα τα αθλητικά Σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, είτε εκείνων που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, είτε αυτών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

Υπενθυμίζω ότι με το άρθρο 3 του ν. 4726/2020, προβλέφθηκε ότι αθλητικό σωματείο που δεν έχει εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε φορείς εποπτευόμενους από την Γ.Γ.Α. Επίσης, με το άρθρο 66 του ν. 4735/2020, προβλέφθηκε ότι αθλητικό σωματείο που δεν  έχει εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, απεναντίας θέλουμε να επικρατεί τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα. Θέλουμε το νοικοκύρεμα στον αθλητισμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία»