Για τις πρώτες μέρες του στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά και για τη σημασία του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο νέος τεχνικός της «Βασίλισσας» Βαγγέλης Αγγέλου.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τη στόχευση της ΑΕΚ στην αυριανή αναμέτρηση: «Με την έλευσή μας έχουμε ιεραρχήσει προτεραιότητες και έχουμε δημιουργήσει ένα πλάνο στην ομάδα σε τρεις φάσεις: α) Μία οπτική, μέσω των προπονήσεων, β) μία εργαστηριακή, μέσω των αναλύσεων, γ) μία σε προσωπικό επίπεδο. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι για μας κομβικός, καθώς λόγω της αδιαμφισβήτητης ποιότητας του αντιπάλου μας, θα έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε την κατεύθυνσή μας ποικιλοτρόπως εν όψει των πλέι οφ».

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, σε επίσημο ματς, μετά από 13 χρόνια: «Προφανώς είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μένα. Και όχι μόνο για την επιστροφή μου, αλλά και διότι για σαράντα ημέρες θα δουλεύω με κάποιους ανθρώπους στην ομάδα. Οπωσδήποτε είναι ευχάριστο επαγγελματικά, να έχεις μπροστά σου μία τέτοια πρόκληση, μετά από μία επώδυνη -λόγω καταπόνησης- χρονιά. Αυτή η ιδιαιτερότητα διαμορφώνει και αυτό, που χρειάζεται ένας προπονητής, δηλαδή το να μπορεί να προσαρμόζεται γρήγορα στις εναλλασσόμενες συνθήκες ζωής».

Για την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος στον αυριανό αγώνα εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο Προμηθέας-ΑΕΚ: «Θα ξαναπώ, ότι για μας ο αγώνας έχει ενδιαφέρον. Όπως προείπα, είναι κομβικό το ματς. Κι αυτό, επειδή διαμορφώνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις στο τεχνικό-αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή στις σχέσεις μεταξύ προπονητών και παικτών. Είναι πολύ σημαντικό το ματς, ως προς τη διαδικασία, που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε για να δουλέψουμε. Η ομάδα έρχεται από μία καταπόνηση, εξαιτίας των τραυματισμών, εξαιτίας της πανδημίας που την έπληξε κλπ., και δεν μπορούμε να αφήνουμε καμία ημέρα να περνάει έτσι, χωρίς την ανάγκη να εξάγουμε συμπεράσματα, χωρίς την αίσθηση ότι βελτιώνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις».