Ο Λευτέρης Αυγενάκης, θα ανοίξει τα χαρτιά του μεθαύριο Πέμπτη (30/4). Ο  υφυπουργός Αθλητισμού θα παρουσιάσει την ημέρα αυτή το πρόγραμμα της σταδιακής επιστροφής στην… αθλητική κανονικότητα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε σήμερα (28/4) τηλεδιάσκεψη με 130 αθλητικούς φορείς, Ομοσπονδίες, Λίγκες (ανάμεσά τους ήταν φυσικά ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ), με κεντρικό θέμα το υγειονομικό πρωτόκολλο, που πρέπει να ισχύει στην σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα..

Αύριο (29/4, 11:30) ο Αυγενάκης θα έχει νέα τηλεδιάσκεψη. Αυτή την φορά με τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, υπευθύνους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και φυσικά θα συζητήσει και με αυτούς το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προφύλαξης που θα υπάρχουν στο σταδιακό άνοιγμα των γηπέδων.

Μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα ξεκινήσουν σταδιακά οι προπονήσεις (κατά μόνας) σε ανοιχτούς χώρους.

Οι ομαδικές προπονήσεις δεν θα επιτρέπονται τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου. Ετσι στις αθλητικές ομάδες οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν όλοι μαζί προπόνηση για την ώρα, αλλά είπαμε ότι σιγά σιγά θα γίνει πράξη κι αυτό (όποτε βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες).

Αγνωστο παραμένει πάντως, το πότε θα επιστρέψουν και οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι αυτό το θέμα είναι δύσκολο να λυθεί άμεσα και επισήμανε ότι τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει θέμα, ενώ ανέφερε ότι ως τότε δύσκολα θα έχει βρεθεί και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οπότε το ζήτημα αυτό έμεινε ανοιχτό.