Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με αφορμή το Σχέδιο Νόμου για τον αθλητισμό που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, τόνισε σε δήλωσή του πως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις ότι οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε επίσης ότι ζητάει τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ:

«Εύλογη είναι η απορία μου για την πρωτοφανή επίδειξη οίησης της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού να καταθέσει  ένα δήθεν Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, με το οποίο όμως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των  Εθνικών  Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και έχουν τύχει της γενικής αποδοκιμασίας του αθλητικού κινήματος.

Οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές  εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται  είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της  διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των   Αθλητικών Ομοσπονδιών,  του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος.

Επίσης ζητώ τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις».