Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στη εφημερίδα Marca με αφορμή την παραμονή του στην Ισπανία μαζί με τον Θανάση Αντετοκούνμπο για να περάσουν ένα διάστημα με τον αδελφό τους Άλεξ που παίζει στην Murcia.

Ο Γιάννης μίλησε φυσικά για τον Βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο και το ξεκίνημα που κάνει στην ισπανική ομάδα, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Ο «Greek Freak» θυμήθηκε τα δύσκολα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά δεν ασχολήθηκε με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχε η οικογένεια, όσο με το μπέρδεμα που υπήρχε με τα «χαρτιά» της και δεν επέτρεπε στα παιδιά, που είχαν γεννηθεί στην χώρα να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα και στους γονείς να έχουν επίσημα έγγραφα.

Για εκείνα τα δύσκολα χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε: «Ρωτήσαμε τους γονείς μας “Γιατί δεν έχουμε ταυτότητα ή διαβατήριο; Γιατί δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε με τους φίλους μας;” Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν. Ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν ή να εκφράσουν τη γνώμη τους».

Για τον Άλεξ και την Murcia και την απόφαση εκείνου και του Θανάση να πάνε στην Ισπανία και να σταθούν στο πλευρό του μικρού αδελφού τους και όχι του Κώστα που είναι στους Lakers, οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο του ΝΒΑ ανέφερε: «Δεν είχαμε δει ο ένας τον άλλο για κάποιο διάστημα. Είναι πολύ καλό να έρχομαι και να βλέπω ότι το σπίτι του είναι καθαρό. Πνευματικά είναι πολύ συγκεντρωμένος, προετοιμάστηκε για τη σεζόν και αρχίζει να βελτιώνεται. Θα μπορούσαμε να είμαστε με τον Κώστα, να τον υποστηρίζουμε στους τελικούς, αλλά προτιμήσαμε να στηρίξουμε τον Άλεξ. Θα θέλαμε να δούμε κάποιους αγώνες του, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε στην προπόνηση. Είναι ο μικρός μας αδερφός και στο τέλος κάνεις οτιδήποτε χρειαστεί».