Αποτελούν δυο από τα ιερά τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ και απόλυτα σημεία αναφοράς του αθλήματος. Επαιξαν μαζί στον Αρη και στην Εθνική Ομάδα. Εγραψαν την δική τους χρυσή ιστορία στο βιβλίο του αθλήματος και ήταν πρωταγωνιστές του μεγάλου έπους στο Ευρωμπάσκετ του 1987, που άλλαξε την ροή της ιστορίας και έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία της αυτοκρατορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Γκάλης ήταν δίπλα δίπλα για χρόνια. Ολοι αναρωτιόνταν αν πέρα από συμπαίκτες ήταν και καλοί φίλοι κι αν το γεγονός ότι οι δυο τους ήταν σούπερ σταρ του μπάσκετ δημιουργούσε εντάσεις και ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε απάντηση στο ερώτημα αυτό. Ο «Δράκος» μίλησε στην εκπομπή «Dot» του ΣΚΑΪ (ο μύθος του ελληνικού μπάσκετ, φιλοξενήθηκε εκεί με την κόρη του Κέλλυ) για την σχέση με του με τον Νίκο Γκάλη και ξεκαθάρισε ότι μπορεί οι δυο τους να μην ήταν «κολλητοί» και «αδελφικοί φίλοι», αλλά πάντα είχαν αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό και ποτέ δεν ένιωσαν ανταγωνιστικά ο ένας για τον άλλο.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε:

 «Υπήρχε κάποια περίοδος που κάναμε παρέα. Είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Φίλοι με την έννοια να βγαίνουμε συνέχεια, να μιλάμε, όχι, δεν γίναμε. Όταν πήρα τη μεταγραφή στον Άρη όλοι πίστευαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεργαστούμε. Είχαμε συναγωνισμό μεταξύ μας, αλλά αυτό ποτέ δεν έφτασε σε ανταγωνισμό. Χωρίς να γίνουμε κολλητοί, είχαμε αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση και νομίζω ότι αυτό είναι πιο σημαντικό».

 

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΟ «DOT»