Το ιερό τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης αποφάσισε να στείλει την συμβουλή του στον Έλληνα σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο «γκάνγκστερ» παραχώρησε συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στο Εργασιακό Πρωτάθλημα EKA BASKETBALL «Νίκος Γκάλης».

Ο μύθος του ελληνικού μπάσκετ μίλησε για πολλά. Μα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον «Greek Freak».

Ο Νίκος Γκάλης παραδέχτηκε ότι δεν έχει γνωρίσει προσωπικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από την άλλη, βέβαια, τον έχει δει πολλές φορές να αγωνίζεται και έσταξε μέλι για το ταλέντο του, ενώ του έστειλε και την συμβουλή του: «Θα του έδινα το χέρι και θα του έλεγα συγχαρητήρια. Είναι τρομερός παίκτης και έχω μάθει πως είναι και τρομερό παιδί αν και δεν τον έχω γνωρίσει. Αυτό που θα του έλεγα θα ήταν να μην νομίζει ό,τι κατάφερε κάτι και χαλαρώσει. Δεν πρέπει να χαλαρώσει. Είναι πιο εύκολο να ανέβεις ψηλά κι είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς ψηλά».

Ο Νίκος Γκάλης αναφέρθηκε και στην διαδρομή του από τις ΗΠΑ, ως την είσοδο στο Hall of Fame: «Ήμουν ένα φτωχόπαιδο που μεγάλωσα στους δρόμους, έπαιξα μπάσκετ κι έφτασα να μπω στο Hall of Fame. Βρέθηκα δίπλα στα ινδάλματά μου.».

Ο Γκάλης μίλησε και για το μπάσκετ και το αν θα ήθελε να βοηθήσει την ΕΟΚ, ενώ έκανε αναφορά και στις εκλογές της Ομοσπονδίας: «Βοηθούσα και θα βοηθάω όποτε μου το ζητήσουν. Δε μου αρέσει να φαίνομαι, αλλά όταν με ρωτήσουν θα βοηθήσω. Εύχομαι αυτός που θα αναλάβει να τα αγαπάει το μπάσκετ και να το κάνει πρώτα για το μπάσκετ και μετά για τον εαυτό του»

Για τη νέα πραγματικότητα που έχει φέρει κορονοϊός και την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες ο μυθικός παίκτης είπε: «Είναι δύσκολο για όλους μας. Δεν μπορώ να βλέπω άδειες εξέδρες. Αν μου έλεγαν να παίξω σε άδειο γήπεδο θα τρελαινόμουν. Εγώ έπαιζα για τον κόσμο. Πρέπει όλοι να προσέχουμε».

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ