Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, Αριστείδης Γολέμης, μίλησε στο Basketblog.gr για την επανεκκίνηση της σεζόν και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με πρώτο φυσικά το οικονομικό, που πνίγει τις ομάδες και την Ομοσπονδία και αποτελεί τροχοπέδη στο restart.

Η ΕΟΚ έβαλε και επίσημα από σήμερα μπροστά την επανεκκίνηση της Α1 Γυναικών! Όπως σας ενημάρωσε το Basketblog, η σεζόν θα ξαναρχίσει στις 3 Μαρτίου με το εξ αναβολής ματς ΠΑΟΚ- ΕΦΑΟ Ζωγράφου, ενώ με 2 αγωνιστικές την εβδομάδα θα προσπαθήσει η ΕΟΚ να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τα προβλήματα, πάντως, είναι τεράστια και απειλούν να ανατινάξουν την επανεκκίνηση!

Η Ομοσπονδία ζήτησε και επίσημα σήμερα από την Πολιτεία μέσω επιστολής οικονομική ενίσχυση για Γυναίκες, αλλά και την Α2 Ανδρών!

Ο Αριστείδης Γολέμης μίλησε στο Basketblog για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης και ανέφερε: «Η προσπάθειά μας είναι να ξεκινήσει η Α1 Γυναικών και να μπει μπροστά και η Α2 Ανδρών. Το οικονομικό όμως, αποτελεί σημαντικό αγκάθι. Οι επιστολές που εστάλησαν από εμένα και την Ομοσπονδία προς την Πολιτεία και τις Αθλητικές Αρχές δείχνουν ότι το δικό ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον της Ομοσπονδία είναι να μπορέσουν οι ομάδες να επιβιώσουν και να μπορέσει το μπάσκετ να επανέλθει σιγά σιγά σε μια κανονικότητα. Η Ομοσπονδία είναι στριμωγμένη οικονομικά. Προσπαθεί με τεράστιους κόπους και θυσίες να γίνει η επανεκκίνηση. Περιμένουμε από την Πολιτεία να κάνει το καθήκον της και να σταθεί οικονομικά δίπλα στο μπάσκετ».

Η ΕΟΚ δεν μπορεί να καλύψει από μόνη της το δυσβάσταχτο βάρος των τεστ για τον Covid-19 που θεωρούνται απαραίτητα. Από την άλλη οι ομάδες σε Α1 Γυναικών και Α2 πνίγονται από το οικονομικό τσουνάμι που έχει προκαλέσει ο ιός.

Η ΕΟΚ έστειλε σήμερα επίσημη επιστολή στην Πολιτεία με την οποία ζητάει οικονομική ενίσχυση για εκείνη και τις ομάδες! Η Ομοσπονδία ζητάει χρήματα για να καλυφθούν τα τεστ για τον ιό, αλλά και για να πάρουν μια οικονομική ανάσα Ομοσπονδία και ομάδες.

Αν η Πολιτεία δεν δώσει οικονομική ενίσχυση εκεί το θέμα μπλέκει πάρα πολύ.

Ήδη υπάρχουν ομάδες στην Α1 Γυναικών που έχουν γονατίσει οικονομικά και ίσως να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Το αν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα θα φανεί τις επόμενες μέρες και θα φανεί και από το αν η Πολιτεία θα ενισχύσει ΕΟΚ και ομάδες.

Αν κάποιες ομάδες αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ή γίνει το ίδιο και στην Α2, τότε η ποινή είναι υποβιβασμός.

Το κόστος των τεστ πάντως, αποτελεί τεράστιο βρόγχο στις ομάδες και την Ομοσπονδία Στην Α2, βέβαια, υπάρχει και ο ΠΣΑΚ, που είπε ότι θα δώσει 20.000 ευρώ από το ταμείο αλληλοβοηθείας για να καλυφθούν τα πρώτα τεστ στην Α2 Ανδρών. Τα τεστ όμως, πρέπει να γίνονται συνέχεια. Και φυσικά το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο. Κάποιες ομάδες βέβαια, όπως ο Ολυμπιακός, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καλύψουν μόνες τους τα τεστ. Δεν μπορούν όμως, όλες οι ομάδες να κάνουν το ίδιο.

Επίσης στην Α1 Γυναικών δεν υπάρχει καμία βοήθεια απ’ έξω παρόμοια με αυτή του ΠΣΑΚ για την Α2 Ανδρών. Άρα το πρόβλημα είναι εκεί πιο μεγάλο!