Απίστευτα πράγματα έγιναν στη διάρκεια του Δ.Σ της ΕΟΚ με βαριές εκφράσεις ανάμεσα σε στελέχη. Και με τον ουδέτερο παρατηρητή ν’ αναρωτιέται πως θα… κυλήσει αυτή η ιστορία, πως θα λειτουργήσει ώστε να φτάσουμε ομαλά στις εκλογές.

Εκφράσεις και συμπεριφορές που δεν τιμούν κανέναν και σίγουρα μας κάνουν να απορούμε για το πώς θα διασφαλιστεί η ομαλότητα μέχρι τον Μάιο. Που θα γίνουν οι εκλογές.

Η πρώτη έκρηξη έγινε όταν ο κ.Βασιλακόπουλος είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών των άλλων παρατάξεων. Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (στέλεχος του Μίλωνα και υποψήφιος με τον κ.Λιόλιο) ζήτησε να ψηφίσει ο κ.Καλαϊτζάκης. Κάποια στιγμή είπε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο ότι «εδώ μέσα όλοι είμαστε ομότιμοι, δεν κάνετε κουμάντο» για να προκαλέσει την οργή του προέδρου ο οποίος απάντησε: «Είμαι ομότιμος εγώ με εσένα; Ίδιοι είμαστε;»!

Εκεί παρενέβη ο Άγγελος Παπανικολάου εγκαλώντας στην… τάξη των Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο. Η κουβέντα ξέφυγε και ο κ.Παπανικολάου σηκώθηκε από τη θέση του φωνάζοντας «ποιος είσαι εσύ ρε πουθενά; Δεν υπάρχεις» και μετά από ώρα αφού του ζητούσε ο κ.Ασημακόπουλος να καθίσει, σηκώθηκε κι εκείνος. Η κατάσταση είχε ξεφύγει ολοκληρωτικά. Ο κ.Παπανικολάου (υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ) αποχώρησε εξοργισμένος από την αίθουσα. Κάτι που προκαλεί εντύπωση καθώς είναι ένας άνθρωπος ήρεμος γενικά.

Μάλιστα ανάμεσα στα πολλά που έγιναν, ο Αριστείδης Γολέμης, επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της ΕΟΚ, απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Φασούλα αλλά και στον Φάνη Χριστοδούλου, είπε ότι «εσάς σας έχει ευεργετήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος». Ο Παναγιώτης Φασούλας ανέβασε λίγο τον τόνο της φωνής του λέγοντας «τι πράγματα είναι αυτά που λέτε» και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ένταση.
Πρόκειται για καταστάσεις που δεν τιμούν το θεσμό και όπως προαναφέραμε προκαλούν έντονες απορίες για το πώς θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μέχρι να φτάσουμε σε εκλογές.