Τα Εθνικά Πρωταθλήματα, οι ομάδες και οι Ακαδημίες θα συνεχίσουν να ζουν υπό τον αργό θάνατο του «λουκέτου».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς πίεσαν όσο πάει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για να βγει το «λουκέτο» στα Εθνικά Πρωταθλήματα και στις Ακαδημίες και να ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Δυστυχώς, όμως, η απάντηση που πήραν ήταν «όχι» και ο αργός θάνατος του «lockdown» θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας!

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μετείχε με εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη στην τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Η προσπάθεια της εποπτεύουσας αρχής του Αθλητισμού ήταν να γίνει κάθε προσπάθεια να πειστεί η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει άρση του «λουκέτου».

Να ξεκινήσουν δηλαδή ανάμεσα στα άλλα αθλήματα και οι προπονήσεις στο μπάσκετ δηλαδή σε Α2, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική, Α2 Γυναικών, Πρωταθλήματα Ενώσεων και Ακαδημίες. Η Α1 Γυναικών δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι πρώτες κατηγορίες πολλών αθλημάτων, ανάμεσά τους και αυτή του μπάσκετ των Γυναικών μπορούν να κάνουν προπονήσεις από την 1 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση που είχε παρθεί στις 25/12/2020.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού ήθελε όσο τίποτα να ξεκινήσουν από τώρα οι προπονήσεις και να υπάρξει ένα φως στον ορίζοντα για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων όποτε αυτό ήταν εφικτό.

Επίσης έγινε μια προσπάθεια μήπως και αλλάξει και το καθεστώς με την απαγόρευση της εισόδου του κόσμου στα γήπεδο και αρχίσει να υπάρχει ένας μικρός έστω αριθμός θεατών.

Η πλευρά του υφυπουργείου παρουσίασε μέσω του Γιώργου Μαυρωτά όλα τα στοιχεία (χωρητικότητες γηπέδων κλπ.) και όλο το πλάνο που είχε καταρτίσει. Η απάντηση όμως, ήταν αρνητική.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είπε «όχι» και έτσι το «λουκέτο» δυστυχώς δεν θα βγει και ομάδες, αθλητές, παίκτες προπονητές κλπ. θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτή την κινούμενη άμμο και θα συνεχίσουν να ζουν υπό το καθεστώς οικονομικού και αθλητικού πνιγμού.