Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε μετά τη νίκη επί της Γεωργίας ότι το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο πολύπειρος φόργουορντ επισήμανε ότι η ομάδα έπαιζε υπό το σημαντικό βάρος του άγχους. Ενιωθε στρες καθώς ήθελε πάση θυσία αυτή τη νίκη, παίζοντας βέβαια καλό μπάσκετ, προκειμένου να ευχαριστήσει τον κόσμο της Κρήτης που ήταν δίπλα στην ομάδα σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε εκεί και την βοήθησε με κάθε τρόπο σε αυτή την εξαιρετική πορεία που έδωσε την Εθνική σχετικά νωρίς το εισιτήριο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέφερε αρχικά: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε στρες γιατί θέλαμε να κερδίσουμε και να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήταν και πάλι κοντά μας. Η Γεωργία είναι καλή ομάδα, πάλεψε μέχρι το τέλος. Μας έδωσαν πολλά ελεύθερα σουτ, δεν μπορούσαμε να ακουμπήσουμε εύκολα την μπάλα χαμηλά, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Ο παίκτης της Εθνικής Ομάδας τόνισε ότι η «επίσημη αγαπημένη» αλλάζει πλέον το… τσιπάκι και κοιτάει στο τελευταίο της ματς στους προκριματικούς απέναντι στην Εθνική Γερμανίας (24/1): «Τώρα επικεντρωνόμαστε στο να κερδίσουμε και το τελευταίο μας παιχνίδι».