Στη Media Day της Εθνικής μας ομάδας πριν τις δύο μονομαχίες με την Τουρκία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 μίλησαν οι Βασίλης Μουράτος, Κωστής Γόντικας και Δημήτρης Μωραϊτης, οι οποίοι στάθηκαν τόσο στη σημασία του να εκπροσωπούν την πατρίδα τους όσο και στα επερχόμενα ματς με τη γείτονο χώρα στις 25 και 27 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

Βασίλης Μουράτος: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Η ποιότητα του αντιπάλου είναι δεδομένη και το γεγονός ότι θα έρθουν παίκτες Ευρωλίγκας όπως ο Λάρκιν και ο Μαχμούτογλου καθιστά την αποστολή μας πιο δύσκολη. Η ομάδα μας δείχνει να είναι σε πολύ καλό επίπεδο, είμαστε πολύ αποφασισμένοι και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη. Η παρουσία παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, τονίζει το μήνυμα πως η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από όλους και όλα. Δεδομένης και της κρισιμότητας του αγώνα περιμένουμε να μας βοηθήσουν, γιατί είναι παίκτες που έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια την ποιότητά τους στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν κάνουμε υπολογισμούς για νίκες. Όταν υπολογίζεις νίκες και κοιτάς τα αποτελέσματα χάνεις το νόημα των παραθύρων. Κάθε παιχνίδι κρύβει πολλούς κινδύνους, δεν παίζουν ρόλο τα φαβορί, αλλά περισσότερο η ομοιογένεια, η θέληση και οι αυτοματισμοί στο γήπεδο. Σίγουρα η ήττα μας στο Νιούκαστλ από τη Μεγάλη Βρετανία στην πρεμιέρα ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι».

Κωστής Γόντικας: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην Εθνική. Νιώθω χαρούμενος και περήφανος. Η παρουσία του κόσμου είναι σημαντική και για μας, γιατί μας δίνει έξτρα κίνητρο για να κερδίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο όπως η Τουρκία. Όμως η πρόκριση και μόνο αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μας. Όλοι είμαστε εδώ για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα δώσουμε το 200% για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι να νικήσουμε και να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023».

Δημήτρης Μωραΐτης: «Το κλίμα είναι φανταστικό, γνωριζόμαστε ούτως ή άλλως μεταξύ μας. Οι μέρες είναι λίγες για να αποκτήσουμε άριστη ομοιογένεια, αλλά κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό. Όταν ενσωματωθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί σαν ομάδα. Στόχος είναι να πάρουμε και τα δύο παιχνίδια, όσο δύσκολα κι αν είναι. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Ο Σέιν Λάρκιν που θα ενισχύσει την Τουρκία είναι ένα από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Έχουμε κάνει σκάουτινγκ, θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε με σκληρή άμυνα όσο περισσότερο μπορούμε. Η παρουσία του Νίκου Ζήση και του Δήμου Ντικούδη που είναι δίπλα στην ομάδα είναι πολύ μεγάλο συν για όλους μας. Ήταν πολύ ευχάριστη και η επίσκεψη του Γιάννη Μπουρούση στο ξενοδοχείο. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους κοντά μας και μας δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση».