Το απόγευμα της Κυριακής (28/11), η Εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας μας (0-1) δίνει το δεύτερο παιχνίδι της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 ενάντια στην Λευκορωσία (1-0), αλλά δεν είναι το μόνο… ενδιαφέρον που λαμβάνει χώρα στο παρκέ του «Αλεξανδρείου», αφού το τουρκικό κρυπτονόμισμα Bitci να φιγουράρει έντονα στο γήπεδο -όπως γίνεται αντιληπτό και στην παρακάτω φωτογραφία.

 

 

 

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η ΕΟΚ δε φαίνεται να έχει καμία σχέση με το συμβάν αφότου υπάρχει ειδική συμφωνία μεταξύ Bitci και FIBA, ενώ ταυτόχρονα -λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία Ισπανίας και Τουρκίας σε αμυντικό επίπεδο- η εταιρεία έγινε και ο επίσημος χορηγός της Baskonia της ACB και της EuroLeague.

Αναλυτικά:

Μια τουρκική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, η Bitci, έγινε ο κύριος χορηγός του ισπανικού συλλόγου μπάσκετ Saski Baskonia.

«Η Bitci θα είναι πλέον ο κύριος χορηγός της Saski Baskonia, δανείζοντας το όνομά της στην ομάδα στα δύο πρωταθλήματα όπου αγωνίζεται: τη Liga Endesa (ισπανικό πρωτάθλημα) και την Turkish Airlines Euroleague», δήλωσε η Saski Baskonia την Πέμπτη.

Η πρώτη ομάδα του συλλόγου θα ονομάζεται Bitci Baskonia μετά την υπογραφή του συμβολαίου και η Bitci θα γίνει ο τίτλος του συλλόγου της Vitoria και επίσης επίσημος παγκόσμιος χορηγός της.

Ο Haritz Kerejeta, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Baskonia-Alaves, είπε ότι αυτή η συμφωνία σημαίνει «μια στρατηγική συμμαχία για την Baskonia».