Η Εθνική ομάδα των ανδρών ξεκινάει σήμερα τα ξημερώματα (30/6, 02:05) τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά δίνοντας τη δική της μάχη για να βρεθεί στην πρώτη της Ολυμπιάδα από το μακρινό 2008 και το Πεκίνο της Κίνας.

Οι αγώνες της Ελλάδας θα λάβουν χώρα σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, τη Βικτώρια, η οποία είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί με τη γραφικότητα και την ομορφιά της μια τόσο σημαντική διοργάνωση, και όλοι μας ευχόμαστε να μας χαρίσει άπλετη δόση τύχης!

Όσο η αρμάδα μας κάνει την προσπάθειά της για να βρεθεί στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο της Ιαπωνίας ωστόσο, το basketblog.gr σας παρουσιάζει 5 fun facts που δε γνωρίζατε (ή και όχι) για τη Βικτώρια!

1) Το όνομα της και ο… θάνατος

 

Στην πόλη ζουν περίπου 92.000 κάτοικοι, με το 18% τους (~16.000) να ξεπερνάει τα 65 έτη ηλικίας.

Για αυτό το λόγο, πήρε το όνομα Βικτώρια, το οποίο σημαίνει επακριβώς “πέθανα πρόσφατα“.

 

2) Μια πόλη διαφορετική

 

Μπορεί όλοι μας να έχουμε συνηθίσει στους ρυθμούς μιας καθημερινότητας που δεν μας επιτρέπει να σεβαστούμε ιδιαίτερα το περιβάλλον προκειμένου απλά να κάνουμε τις αγγαρείες μας πιο γρήγορα, αλλά στη Βικτώρια δεν το βλέπουν έτσι!

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω πόλη είναι η πρωτεύουσα των ποδηλάτων του Καναδά αλλά και μια από τις πιο φημισμένες παγκοσμίως, ενώ υπάρχουν πάμπολλα τεράστια πάρκα στα σπλάχνα της -τόσα πολλά που έχει κερδίσει την προσωνυμία “Η πόλη των κήπων“- που χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους καθημερινά.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως στην πόλη υπάρχουν περίπου 3 δισεκατομμύρια λουλούδια σε κήπους, πάρκα και λίμνες, συνθέτοντας έτσι ένα παζλ μιας περιοχής που δεν έχει καμία σχέση με το σύνηθες!

 

3) Και όμως, οι Καναδοί δεν είναι η πλειονότητα

 

Μπορεί να ανήκει στον Καναδά, αλλά η Βικτώρια είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας British Columbia, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια νέα Αγγλία στην περιοχή.

Ουσιαστικά, το 42% είναι Άγγλοι, ενώ οι… γηπεδούχοι Καναδοί επαφίενται μόλις στο 19%, με τους Ιρλανδούς και τους Σκωτσέζους μάλιστα να τους ξεπερνούν, τιμώντας το Ηνωμένο Βασίλειο στα πέρατα της Αμερικής!

 

4) Το έντονο ελληνικό στοιχείο

 

Ως γνωστόν, όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρεις έναν Έλληνα από κάτω!

Αυτή τη στιγμή, στο σύνολο της περιοχής του British Columbia κατοικούν περίπου 24.000 Έλληνες, ένας αριθμός που είναι ο 4ος μεγαλύτερος σε όλον τον Καναδά.

Ταυτόχρονα, όλοι μας γνωρίζουμε πως Ελλάδα = φαγητό, επομένως υπάρχει πλήθος ελληνικών εστιατορίων στη Βικτώρια με έφεση στις παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας, με τα ονόματά τους -όπως το “Οπα“, η “Ιθάκη” και το “Αιγαίο“- να θυμίζουν έντονα τη μητέρα πατρίδα στους συμπατριώτες μας στην περιοχή.

 

5) Η πόλη του έρωτα

 

Είναι τόσο γραφική και γλαφυρά όμορφη που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ερωτική πόλη του Καναδά.

Ας ελπίσουμε να κάνει τα… γλυκά μάτια και στην εθνική μας ομάδα και να της χαρίζει την τεράστιου βεληνεκούς πρόκριση στην Ολυμπιάδα!