Με το 2Χ2 επί της Τουρκίας η Εθνική Ελλάδος έκανε το καθήκον της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και απολογισμό και επί της ουσίας «αγκάλιασε» την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Η ενσωμάτωση των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σίγουρα ήταν καταλυτική για την Εθνική μας ομάδα, αφού τα 2 παιχνίδια με την Τουρκία ήταν «τελικοί», αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, που δεν ανήκουν στα ρόστερ των «αιωνίων» αντιπάλων, έκαναν πολλή καλή δουλειά και τα έδωσαν όλα για το καλό της «επίσημης αγαπημένης».

Σίγουρα ο Αγραβάνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάλλιστα ο MVP της Εθνικής μας, αν συνυπολογίσουμε τη γενικότερη εικόνα της ομάδας στα 2 παιχνίδια. Στο παιχνίδι στα Άνω Λιόσια είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά χθες στο “Sinan Erdem” ήταν καθοριστικός.

Αφενός ήταν πρώτο…βιολί στην επίθεση με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5/11 δίποντα και 4/7 τρίποντα, πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια στην 4η περίοδο, που κράτησαν όρθια την Ελλάδα, όταν αντεπιτέθηκε η Τουρκία για την ανατροπή.

«Αφανής ήρωας» στο χθεσινό ματς ήταν και ο Δημήτρης Μωραίτης, με τον γκαρντ του Περιστερίου να περιορίζει τον Larkin, όσο τον μάρκαρε εντός παρκέ, ενώ έκανε δουλειά και στο επιθετικό κομμάτι με 10 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

Στο πρώτο ματς συνείσφερε και ο Βασίλης Μουράτος με 10 πόντους και προσφέροντας ηρεμία στην οργάνωση, δίνοντας παράλληλα ανάσες στον Κώστα Σλούκα, ενώ στο χθεσινό παιχνίδι ο Κουζέλογλου έβαλε τρίποντο, ήταν μαχητικός αμυντικά και τα έδωσε όλα, όσο χρησιμοποιήθηκε από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.