Με μία απώλεια θα παραταχθεί η Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία (30/6, 20:00), διότι ο Δημήτρης Μωραΐτης αποχώρησε από την αποστολή της Επίσημης Αγαπημένης κι επέστρεψε στην Αθήνα, εξαιτίας μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί. H υγεία του είναι σε καλύτερη κατάσταση την στιγμή που μιλάμε, αλλά προτιμήθηκε από τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό Δημήτρη Ιτούδη να ακολουθήσει θεραπεία στο σπίτι του. Τέλος έξι αθλητές υποβλήθηκαν σε ελέγχους ντόπινγκ από τον ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ), μια διαδικασία που γίνεται απροειδοποίητα, αλλά είναι συνήθης.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Ο Δημήτρης Μωραΐτης παρουσίασε πυρετό από το βράδυ της Τρίτης και σήμερα το μεσημέρι αναχώρησε για την Αθήνα. Τον παίκτη είχε υπό διαρκή παρακολούθηση το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών και όταν παρουσίασε σημάδια βελτίωσης, συμφωνήθηκε με τον προπονητή να συνεχίσει την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή στο σπίτι του.

Σήμερα (29/6) το πρωί, εξάλλου, υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ) στο ξενοδοχείο της Εθνικής ομάδας και έξι αθλητές πέρασαν από έλεγχο. Πρόκειται για τους απροειδοποίητους ελέγχους που πραγματοποιούν οι σχετικοί φορείς παγκοσμίως, σε περίοδο προετοιμασίας αθλητών και ομάδων.