Η Εθνική… άρεσε στο ματς με τη Μεγάλη Βρετάνια, της οποίας επιβλήθηκε με 93-71, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση για το Mundobasket 2023.

 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν απ’ τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, αφού όταν η Μεγάλη Βρετανία ήλεγχε το παιχνίδι στο ξεκίνημα, με την είσοδό του άλλαξε όλο το ρυθμό και έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην Εθνική. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι, αναφέρθηκε τόσο στη νίκη της Ελλάδας, όσο και στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, λέγοντας: «Ήταν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Μ. Βρετανίας που πάλεψε ως το τέλος, αλλά και να ευχαριστήσω το κοινό που γέμισε το γήπεδο. Απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα και το παιχνίδι πάρα πολύ και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη».

 

Ο Γιώργος Παπαγιάννης «κάρφωσε» ουκ ολίγες φορές τη μπάλα στο καλάθι των Βρετανών, προσφέροντας πολύ θέαμα, ενώ με τον όγκο και το ύψος του «σκέπασε» τα καλάθια, χωρίς ν’ αφήσει τους φιλοξενούμενους να σκεφτούν ότι μπορούν να σκοράρουν εύκολα απ’ το ζωγραφιστό. Μετά το τέλος του ματς, αναφέρθηκε στη νίκη της Εθνικής, στις συνεργασίες του με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ έδωσε και το μήνυμα για το ερχόμενο Eurobasket. Αναλυτικά είπε:

 

«Είναι περηφάνια η Εθνική ομάδα και είναι πολύ σημαντικό να δίνεις χαρά στον κόσμο. Θέλουμε να δίνουμε χαμόγελα στους φιλάθλους και να κάνουν όνειρα για να φτάσουμε ψηλά. Είναι δύσκολο για μας μέσα στη χρονιά, όπως είναι το πρόγραμμα, αλλά σου δίνει χαρά. Ανεξάρτητα από το πότε παίζει η Εθνική ομάδα, είναι χαρά να παίζεις σε αυτή την ομάδα. Με τον Τάιλερ (σ.σ. Ντόρσεϊ) είχα να παίξω πολλά χρόνια, ήταν μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και περιμένω τη συνέχεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που παίζουν στα παράθυρα. Για το Ευρωμπάσκετ σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάμε ψηλά».

 

Αρκετά σημαντικός ήταν και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος, παρά μερικά αβίαστα λάθη που έκανε, προσέφερε και σε άμυνα και σε επίθεση με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ ερχόμενος από τον πάγκο. Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε τόσο για το κακό ξεκίνημα της Εθνικής, όσο και για τη δική του παρουσία στο γήπεδο, λέγοντας: «Είχαμε άγχος στην αρχή. Η Μ. Βρετανία έχει παίκτες που μπορούν να σου προκαλέσουν πρόβλημα αν τους αφήσεις. Όμως από το ημίχρονο και μετά λυθήκαμε, παίξαμε όπως έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη. Προσωπικά προσπαθώ να είμαι έτοιμος, είτε παίξω από την αρχή, είτε μπω αργά στο παιχνίδι. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να κάνω αυτό που μου ζητά η ομάδα».

 

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ίσως ο κορυφαίος παίκτης της «γαλανόλευκης» στο σημερινό ματς, αφού εμφάνισε στο παρκέ και πτυχές του παιχνιδιού του που είχε «κρυμμένες» (όπως η δημιουργία) και μαζί με το «φονικό» του ένστικτο «εκτέλεσε» τους Βρετανούς, γέρνοντας την «πλάστιγγα» υπέρ της Ελλάδας. Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα, μίλησε για το συναίσθημά του που φοράει τη φανέλα της Εθνικής, αναφέρθηκε στον κόσμο και στα παιδιά που του ζήτησαν φωτογραφίες, ενώ τέλος δεν «έκρυψε» την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. Αναλυτικά είπε:

 

«Νιώθω πολύ όμορφα και χαίρομαι που φοράω αυτή τη φανέλα. Είναι ωραία να έρχεται η Εθνική ομάδα να παίζει στην περιφέρεια και χαίρομαι που ήρθαν πολλά παιδιά στο γήπεδο. Δεν θέλω να αφήσω κανένα παιδί που ζητά μια φωτογραφία ή αυτόγραφο παραπονεμένο. Κι εγώ το ίδιο θα ήθελα μικρός από έναν άνθρωπο που θαυμάζω. Είχαμε μόνο μια εβδομάδα προετοιμασίας, δυσκολευτήκαμε στην αρχή, αλλά παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε μεγάλη διαφορά. Είναι μόνο η αρχή για μας. Έχουμε πολύ ταλέντο για να καταφέρουμε κάτι καλό, είμαι αισιόδοξος».

 

Φυσικά, μετά το τέλος του ματς έκαναν τις δικές τους δηλώσεις και ο προπονητής της Μεγάλης Βρετανίας, Nate Reinking, μαζί με τον αρχηγό -και εμπειρότερο- της ομάδας, Dan Clark. Συγκεκριμένα, είπαν:

 

Nate Reinking: «Πιστεύω πως κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Μετά το ημίχρονο η πίεση που άσκησε η ελληνική ομάδα οδήγησε σε πολλά λάθη. Δεχτήκαμε 26 πόντους από λάθη μας και δεν διαχειριστήκαμε καλά την πίεσή τους. Είναι δύσκολο να αντιπαρέλθεις τόσα λάθη. Η Ελλάδα έπαιξε καλά, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, ευστόχησε σε μακρινά σουτ και έκανε κάποια μεγάλα σερί».

Dan Clark: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη. Για ‘μας, το πρώτο ημίχρονο είχε πολλά θετικά στοιχεία. Η προετοιμασία ήταν δύσκολη, γιατί έλειπαν πολλοί παίκτες. Το θετικό για το μέλλον είναι ότι είχαμε πολλά νέα παιδιά στην αποστολή. Το δεύτερο ημίχρονο έκανε τη διαφορά στον αγώνα».