Πριν από λίγες μόλις ημέρες, η προκριματική φάση των «παραθύρων» για το επερχόμενο EuroBasket 2022 έφτασε στο τέλος της, με τα εισιτήρια πρόκρισης να μοιράζονται στις 3 καλύτερες ομάδες των 8 συνολικά ομίλων.

Ανάμεσα σε αυτά, ήταν φυσικά και η Εθνική μας ομάδα, που κατόρθωσε να προκριθεί σε ακόμα μια τελική φάση σημαντικότατης διοργάνωσης με τη μέθοδο των παραθύρων.

Συνολικά, η Ελλάδα πέτυχε 4 νίκες σε 6 παιχνίδια και ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα του 8ου ομίλου του θεσμού, επίδοση που πάντως δεν…τρέλανε την επίσημη αρχή της FIBA, που εξέδωσε προ ολίγου τις βαθμολογίες της για κάθε ομάδα που προκρίθηκε.

Όσον αφορά τη δική μας χώρα, η FIBA βαθμολόγησε με Β (άριστα το Α+) την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών στα 6 παιχνίδια που έδωσαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά (έχοντας αναφέρει πρώτα πως η Βοσνία έπαιξε με απαράμιλλο πάθος παρά την εξασφαλισμένη πρόκριση):

«H Ελλάδα έπαιξε για την περηφάνειά της, και κέρδισε ένα ματς στην Λετονία την Λετονία για διασκέδαση. Ήταν σώα και αβλαβής στη δεύτερη θέση του ομίλου, παρά κάποιες αλλαγές στο ρόστερ την τελευταία στιγμή.
Ωστόσο, και παρά το Β, η Ελλάδα είναι μάλλον η ομάδα που θες να αποφύγεις στην κλήρωση για την τελική φάση, αφού κανείς δε θέλει να έχει για αντιπάλους τα αδέρφια Αντετοκούνμπο».

Γενικότερα στον όμιλό μας, η Βοσνία Ερζεγοβίνη τιμήθηκε με το άριστα του Α+, ενώ η Βουλγαρία -που κατόρθωσε να περάσει στο πρώτο της EuroBasket από το 2011- βαθμολογήθηκε με Α.